User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Engine more sluggish, mpg dropping :(

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Leicestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Engine more sluggish, mpg dropping :(

    Hi All,

    Car - 05 Plate Vectra 1.9cdti (150).

    I would just like to know peoples thoughts on the following - basically I think my Vectra is running less perky and using more fuel following the last work done.

    1. Around August I had to have the swirl valve/manifold work done, luckily this was covered by a warranty I had
    2. Following this the car went better than before and I seemed to be getting 45mpg (2-3mpg better than before)
    3. Last week I have the 3rd cylinder wiring loom fault and got this fixed.
    4. Now, the fuel gauges seems to be falling faster than ever and the umphf seems to have gine when you boot it . My best guess is that I will only be getting 450-500 miles per tank compared to around 550 prior to the wiring loom fix.

    Based on the above info whats happened and can I do anything?

    All the work has been carried out by my local dealer (5 mins walk from my house) - expensive but convenient.

    Thanks, Markluk

  2. #2
    Regular Member j13hdb's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Nottingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you had the fuel filter changed? Especially if you run on supermarket diesel. Also run it low then try a tank me shell v formula

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Leicestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    As a bit more background - I have been running on Tesco/ASDA fuel for as long as I can remember - due to the location/cost.

    I am a bit confused as the car was running great just prior to the wiring loom fix and now its not - do they do any mods to the engine management when they fix the wiring loom???

    As for the fuel filter - the only work that has been done on the car is what is covered in the standard Vauxhall dealer services each year (was last done in Feb 08)

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Leicestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    An update..............

    Well I have done a full tank and now only get 42mpg compared to the 46mpg I had before the injection wiring fix.

    The car seems to drive ok, maybe a bit more sluggish or maybe its just a smoother ride??

    The car is due for service / MOT next month so I will go full a fuller service with fuel filter replacement etc.

    Any ideas.........

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    chesterfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    any engine management light?
    maybe they disturbed something when fitting wiring loom like a vacuum pipe or somet

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Leicestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi all,

    No there is no engine managment light....thats why I am a bit bemused by it all!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. vectra c 2.0 dti sluggish engine
    By Legion84 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 19th July 2012, 17:37
  2. Engine vibrate, sluggish and loud
    By JonJoe in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 17th June 2012, 15:49
  3. engine revs dropping when cold 03 2.2DTI
    By stuartcorbitt in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 7th July 2011, 18:15
  4. Cdti lack of power engine sluggish
    By Diesel Dude in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 19th January 2011, 16:07
  5. i think im dropping to a vec B
    By carlsondavid33 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 26th October 2010, 15:10

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •