User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: remap question

  1. #1
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra gsi

    Trim : Full heated leather

    Engine : 3200

    Year : 2004

    Default remap question

    do you have to remove the ecu off the car to do a remap on my cdti 1.9 sxi 120ps???

    cheers

  2. #2
    Ex Vec-C Admin / Founder Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What remap are you referring to? Most remaps are done through the OBDII socket under the ashtray using a laptop, or through a handheld unit that you get supplied with the BSR one.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Norway
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi there.
    The only reason I can see for removing the ECU from the car for a remap, would be if you for some reason want to do a remap from a company that is far away and you can send them the ECU and they return it after the remap. -I think EDS (EDS-Fahrzeugtechnik) in Germany supports this if you for some reason want to not use handheld units.
    Normally EDS has a unit that you by internet update by yourself and program your own car via the ODB-connector that is located under the ashtrey. -Same goes for BSR and similar.
    Leave the ECU in the car, and go for a well known remap-provider!!

    Hirobofly

  4. #4
    Regular Member Maverick's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Leicester
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by big rich astra View Post
    do you have to remove the ecu off the car to do a remap on my cdti 1.9 sxi 120ps???

    cheers
    In basic terms no. Most reputable tuners in the UK will programme through the OBD port as Duncan has mentioned.

  5. #5
    Ex-Admin Big-Pete's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Home or in the Gym
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    96 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Audi Q7

    Trim : S-Line Plus 245

    Engine : 3.0 TDV6

    Year : 2013

    Mileage : 3023

    Default

    Quote Originally Posted by big rich astra View Post
    do you have to remove the ecu off the car to do a remap on my cdti 1.9 sxi 120ps???

    cheers
    I've been told on good authority that its only possible to access around 75% of the ecu thru the obd port, and that full engine load settings may be the part you cannot access.. How this would affect a remap i have no idea, but i may well be looking into this myself very soon..

  6. #6
    Regular Member Maverick's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Leicester
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    You can access enough of it to do a full re-map though. The parts you can't access are the parameters that are not required to be accessed via tech 2.

  7. #7
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra gsi

    Trim : Full heated leather

    Engine : 3200

    Year : 2004

    Default

    well im after a remap and my friend had his golf done at the same place
    he has done a realy good job on the golf so i spoke to the guy and he said the vectras are a right pain to do as the ecu has to be removed to do it?

    i would like it doin on the car as i dont realy want to start taking bumpers off tbh

    im in birmingham...is there any one local that you guys know of?

    cheers for the replys guys

  8. #8
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra gsi

    Trim : Full heated leather

    Engine : 3200

    Year : 2004

    Default

    how does bsr stage 1 work then?
    do you buy it and plug it in like a dtuk box?
    do they come out and do it or do you do it your self?

    sorry but im lost....

    i have used the search but can someone please exsplane what goes on, cheers guys

  9. #9
    Ex Vec-C Admin / Founder Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=205 Old thread but the principle/product hasn't changed.

  10. #10
    Regular Member Maverick's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Leicester
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by big rich astra View Post
    the guy and he said the vectras are a right pain to do as the ecu has to be removed to do it?

    cheers for the replys guys
    The reason he stated that is simple, he has not got the kit to read the ECU through the OBD port. This to be honest is not a good sign.

    I would say with confidence that even if he had the ECU out of the car, he would not be able to map it direct. Torquing BHP said they could do my old 3.0 but couldn't, even by removing the ECU they could not do it.

    If your in Birmingham, I would honestly take the 45 minute drive to the VXR Performance Centre, they are very good with Vectra and the software is also very good, being EDS.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. hi all remap question
    By matt450 in forum Diesel Engine related
    Replies: 6
    Last Post: 11th October 2012, 19:16
  2. Remap question?/
    By Governor in forum East (RO - WhiskyNo7, ARO - Plasma)
    Replies: 4
    Last Post: 6th June 2012, 13:48
  3. Remap question.
    By StephNET in forum Diesel Engine related
    Replies: 9
    Last Post: 17th March 2011, 11:42
  4. remap question???
    By azz man in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 1st August 2010, 22:34
  5. Question about BSR Remap
    By Turbo Signum in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 26th February 2007, 20:08

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •