User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: CDTi 150 Misfire - clear things up for me!!

  1. #1
    Regular Member RobW's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Tain - Easter Ross
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default CDTi 150 Misfire - clear things up for me!!

    OK, done the search but cannot find a definitive answer.

    Got the 2k revs misfire which is probably THE most annoying thing in the world.

    Struggles to take off from junctions etc, cruising along and press the throttle and nothing happens.

    No warning light or fault code though. Is it more likely to be the injector (#3) or the EGR valve coke-up?

    No DPF on the car and has done 46k odd miles and is a pre-facelift SRi.

    Garage think its most likely the injector but surely this would throw up a code?

    Started the car a few times now and it runs smooth and idles perfect but press the throttle and nothing at all.

    Sorry for ANOTHER thread on this but just need closure and a definitive answer.

    TIA.

  2. #2
    Regular Member Steven's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Dalriada
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    TBH sounds like the EGR valve mate

  3. #3
    Regular Member RobW's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Tain - Easter Ross
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Went to Vaux today to ask them. The brick wall was probably more helpful!

    I would do the EGR myself if I had time but time is a luxury I do not have much of these days.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Gloucester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Recently had the same symptoms. First garage changed the mass air flow meter and then a vacuum hose. Neither helped.

    Then got the EGR valve changed and everything is back to normal.

    Sounds like that's your problem too.

  5. #5
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Injector no.3 issue I think. Had the same problem the other week. Have the engine running with its misfire and push injector no.3 plug and see if the misfire stops. It might not as the cable could have broke down totally. As you stand in front of the engine the injectors are no1 left through to no4 on the right.
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  6. #6
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  7. #7
    Regular Member RobW's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Tain - Easter Ross
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Idles perfectly. Had the 'car and spanner' pop up a couple of times today, had the code read (not by vaux) and there was no code stored!

  8. #8
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP1

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Mileage : 66000

    Default

    The fact that by pressing the throttle does nothing seems to point to the EGR, as an injector fault would make the car run normally, but with some misfire and hesitancy. I cleaned the plugs of my injectors and tie wrapped number three on (as they are quite loose) and its been spot on since - only takes 5 mins too, as like you, I have no time to do things like this any more

  9. #9
    Regular Member RobW's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Tain - Easter Ross
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    £40 plus VAT at Vaux for them to tell me the EGR was faulty. Got one through work for £96 all in including the 2 gaskets and now its fitted, problem solved.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Gloucester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'm amazed at how many problems there seem to be with the EGR valve. Why don't Vauxhall make cleaning it a part of the service routine. It surely can't take that much time to do it and it would certainly be a hugely beneficial for all us 1.9 drivers.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Misfire 1.9 cdti 120
    By matt2002 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 18
    Last Post: 18th April 2011, 08:38
  2. misfire on a 150 cdti- help pls
    By robk6112 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 10th February 2011, 11:21
  3. 1.9 CDTi MISFIRE
    By GSiSnash in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 19th March 2009, 23:28
  4. Misfire on CDTI SRI 1.9
    By Warrenmole in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 3rd August 2008, 21:06
  5. 1.9 cdti misfire
    By johnboycdti in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 10th March 2007, 10:37

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •