User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: won start!!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    NORTH LONDON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Unhappy won start!!

    hi all,
    i have a 1998 reg 2.0icdx estate.
    i drove home on thursday evening and parked it up, went back 10 mins later to go out again and it wouldnt start, it was turning but not starting.
    i called green flag and after looking at it , told me it was more than likely the "coil pack".
    there wasnt any warning lights or anything or any messages on the electronic display either.
    it went to the garage on the back of the trailer and they said this afternoon (monday) that it wasnt that and they are still investigating.

    just to add, when i tried to start it thursday evening i noticed a slight burning plastic smell...

    sorry if im being vague but my knowledge is more or less next to nothing!!

    thanks all

    richard

  2. #2
    Regular Member old cruiser's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    slough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could be either the coolant sensor, fuel pump or even TDC SENSOR.
    Cheers Pete

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Coventry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had a similar problem on my 2.6 Vectra B. The Misses started the car, and I think the starter motor Jammed, this caused an earth lead from the body to the engine to burn out (Smoke and burning smell).
    After that that the car wouldn't start, I replaced the faulty earth cable and all has been dandy since. Not sure if it's the same on your engine. Just above the radiator going from the body to the engine.

  4. #4
    Regular Member markd3925's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Eindhoven
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra GTS


    Engine : 3.2 V6

    Year : 2003

    Default

    most likely the crank sensor, sometimes when people replace them they put the wire in the wrong place and it melts from the exhaust manifold

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    NORTH LONDON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for the replies and suggestions re the car.
    i will let you know when the garage has hopefully completed the work,

    cheers, rich

  6. #6
    Regular Member solorider's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if you had a burning smell while sat in the car then it may be the ignition switch as these can burn out causing the car not to start

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    NORTH LONDON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    garage just rang,
    is something to do with the immobiliser, some kind of electrics have burnt out and they need an electrician to repair it, wont be for a day or two so god knows how much its gonna cost now theres a 3rd party involved too :-((

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. car won't start :-(
    By michael_linford in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 31
    Last Post: 29th December 2012, 19:31
  2. Were do i start
    By MCCABE in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 6th March 2011, 21:34
  3. 2.2 sri non start
    By Diesel Dude in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 13th February 2011, 00:44
  4. Cars dead. Won't start. Fan runs when it would start.
    By baz_rochdale in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 14th September 2010, 22:34
  5. 2.2 DTI will not start!!!!
    By Mark121 in forum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 7th September 2010, 13:02

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •