User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Temp gauge not reading

  1. #1
    Regular Member videodoctor's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Temp gauge not reading

    I don't know if any one else has had this fault but here goes.

    When new, the car used to heat up to 90 degrees on the temp gauge within 2-3 miles.I can now do a round trip of 10 miles and the gauge hasn't moved.If i drive the car for long enough then the temp eventually starts to rise to say 70.

    I feel that the thermostat is stuck in the open position.The car is under warranty so it will be going in this week but i just wondered if any one else had had this problem?

    The car is a facelift 1.8 vvti.

  2. #2
    Regular Member Morephun's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    everywhere
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vec c

    Trim : sri

    Engine : 150 cdti

    Year : 55

    Mileage : 108000

    Default

    yeah i get that m8, done it for a while now mine goes between 80-40 and 0 I can watch it move up and down most of the time lol

  3. #3
    Regular Member brifen's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Fareham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Signum 2.0 DTI (Irmscher)

    Trim : Elegance

    Engine : 2.0 DTI 100 bhp

    Year : 2003

    Default

    Hi,

    From what you have said it sounds like it is well worth dropping into Vx and have it checked under warranty. Thermostat is only pennies but every little helps and there is always the chance it is a little more sinister.

    Bri.

  4. #4
    Regular Member yorkshireborn's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Rotherham SouthYorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : saab 95


    Engine : 2.3t

    Year : 2006

    Default

    mine has been doing that over a year now.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Lincs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Hatch

    Trim : Exclusive Plus Pack

    Engine : 1.9 CDTi Z19DTH

    Year : 57

    Mileage : 100k+

    Default

    Mine's done that since new - at least 7-8 miles before it warms up, more in the cold.

  6. #6
    Regular Member Graham's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Macclesfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Focus

    Trim : Titanium

    Engine : 1.6 TDCI

    Year : 62

    Mileage : 9K

    Default

    Mine takes about 7 miles to move as well. Dont think its a problem just the way its designed.

  7. #7
    Regular Member woody in shetland's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Shetland Islands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sxi

    Engine : 2.2 dti

    Year : 2002

    Default

    yup mine too, i posted a thread about the temp gauge a while back and was told it's just there way. I also asked a locall garage who told me it was nothing to worry about.

  8. #8
    Regular Member videodoctor's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    All of you replying have diesels.Mines a petrol.It used to heat up within 2-3 miles so i expect it to still do so.I still think the thermostat is the culprit.

  9. #9
    Ex-Staff Full Member Taffyopel's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Horley, Surrey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yup. This is standard on the 1.8 vvti's.


    Snowman, you got your ears on?

  10. #10
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra gsi

    Trim : Full heated leather

    Engine : 3200

    Year : 2004

    Default

    same here....it takes about 6-7 miles to move

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Outside Temp Reading
    By Si-SRI in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 22nd April 2011, 21:48
  2. Unusual Temperature Reading From Engine Temp Gauge
    By mikebeasley in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 1st January 2011, 19:43
  3. Temperature Gauge reading - AGAIN!
    By DurhamRed in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 26th September 2010, 18:01
  4. temp reading!!!!
    By MORGIE8153 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 19th September 2010, 11:08
  5. rev counter/speedo/temp gauge/fuel gauge stopped working
    By bloodworm in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 13
    Last Post: 19th July 2009, 00:28

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •