User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: EGR and Boost SENSOR cleaned but problem is back again already?!

  1. #1
    Regular Member VXR CDTi's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default EGR and Boost SENSOR cleaned but problem is back again already?!

    Ummmm....I have been a little premature in my excitment thinking this issue has ceased, coz today about 1pm whilst driving up a slight incline the issue returns caughing, spluttering and juddering then the SPANNER LIGHT flashes on and off?! Im so god damn confused as to how this could be as it was fine yeasterday evening and this morning on the way to work having cleaned both the EGR VALVE and BOOST SENSOR????

    Could there be that much 'GUNK' in the manifold that they have sooted and gunged up already in less than 24 hours?? Can some1 shed any light on this issue coz im so frustrated and worried what it could be!!!

  2. #2
    Full Member bobssignum's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    polishing something or other somewhere
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum 2.0 DTi

    Trim : Elegance/Elite

    Engine : 2.0DTi

    Year : 2003

    Mileage : 73350

    Default

    Check your vacuum hoses are all seated correctly and that the connectors are not split

  3. #3
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    right...it's time to stop guessing.. it REALLY needs a good diagnosis machine now....

  4. #4
    Regular Member VXR CDTi's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Gsi3.2 View Post
    right...it's time to stop guessing.. it REALLY needs a good diagnosis machine now....
    How much is that gonna cost me coz im trying to keep it out of the 'stealers' as my car is well out of warranty and with xmas around the corner I cant afford a big bill?!

  5. #5
    Regular Member steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ashington, Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    roughly £40 per half hour is the rate here

  6. #6
    Regular Member VXR CDTi's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by steve View Post
    roughly £40 per half hour is the rate here
    Cheers Steve, its probably cheaper for me to buy a tech2 machine off ebay and sort it myself then, I could work out the codes on here as im sure there is a thread with an explaination to the fault codes?!

  7. #7
    Regular Member VXR CDTi's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by VXR CDTi View Post
    Could there be that much 'GUNK' in the manifold that they have sooted and gunged up already in less than 24 hours?? Can some1 shed any light on this issue coz im so frustrated and worried what it could be!!!
    Im thinking its just the unburnt sticky sh*t in the manifold thats causing the BOOST SENSOR to throw up the SPANNER LIGHT all the time, the manifold must be full of the stuff coz iv not given the car a good spin in ages! My m8 asked me how many miles I do every day to and from work which is about 14 miles, he said the car is not getting hot enough to burn the sh*t plus the tuning box doesnt help as it uses more full which is adding to the problem causing more smoke and soot than usual!
    Last edited by VXR CDTi; 12th November 2008 at 13:34.

  8. #8
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    avoid the 'tech2' they sell on ebay cheaply.. they are NOT tech2.. just a name ripoff for a bit of pirated software... others have bought and found them lacking..remember, the codes are just the very start of finding whats wrong.. it's the interpretation of the codes you are paying for at VX....

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    1.8VVT SRi's are cheap at the moment...

  10. #10
    Regular Member VXR CDTi's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by _ZS_ View Post
    1.8VVT SRi's are cheap at the moment...
    No offence ZS but the 1.8 aint got any guts, plus the petrol and TAX cost will be much more than im currently paying, ill be down sizing if I ever buy a petrol again!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. One cleaned Boost Sensor......
    By signum_1.9 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 20
    Last Post: 20th August 2012, 00:22
  2. please help, eml still onl, cleaned boost sensor and egr
    By J P S in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 31st May 2012, 12:25
  3. Just cleaned my boost sensor
    By bigdave1701 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 30th July 2011, 19:43
  4. Just cleaned my egr and boost sensor !!
    By renton608 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 17th January 2011, 17:32
  5. cleaned boost sensor and still shows over boost
    By chowwie in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 14th November 2008, 09:23

Visitors found this page by searching for:

boost claned

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •