User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: tyre pressure monitor

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wolverhampton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default tyre pressure monitor

    can the tyre pressure monitor system be retrofitted to an 08 plate astra VXR?

    thanks

    martyn

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I'm gonna say yes as long as it was a factory option. Just a matter of getting the harnesses, sensors etc tech'2d and it should all be working. You do need to make sure all the electronics for the ecu's are all present or it will mean a whole lot of work for you
    Now I need a turbo to keep up!

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wolverhampton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    thats the thing, acording to the price guide it was never an option.

  4. #4
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Would prove to be difficult then, was it an option in any country?
    Now I need a turbo to keep up!

  5. #5
    Full Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default



    no tpms was never an option or fitted to facelifts for the uk but was
    overseas only,i was the first to retro fit on me signum using vxl genuine
    parts,its very easy to fit and tech2 if ya know wot ya doing that is

    it was an option on the very earlier pre-facelifts as drinky has it fitted on his
    52 reg elite vectra although on the later pre facelifts it was dropped off the
    option list.

    on certain models you may still find that the wiring may be in place as i had
    on me signum.



    2011 insignia elite tourer 2.0 cdti 160 manual,silver

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wolverhampton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    is there anything i can see to know if the loom is in place without taking the car to bits lol?

  7. #7
    Full Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by vxrmartyn View Post
    is there anything i can see to know if the loom is in place without taking the car to bits lol?


    well yeah if you look on the drivers side behind the rear lamp trim there
    you may find a leverlock plug with approx 10 wires on it,it may be wrapped
    in a foam pad,another way is that if you have afl then theres a good chance
    you will have the plug behind the arch liner on the front passenger side in
    were the side repeater loom is,if you have these then you will only have to
    replace the rear axle harness to give you the rear reciever plug or can do it
    by repair kit which you make up yourself going by wiring diagrams that ive
    done for few ppl in the past,or making the relevant wiring harness to wire up
    the whole tpms system which is pretty easy if you know wot to do.


    2011 insignia elite tourer 2.0 cdti 160 manual,silver

  8. #8
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Would it be the same on an astra though Andy?
    Now I need a turbo to keep up!

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wolverhampton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i have the AFL option on my car

  10. #10
    Full Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Big Sig View Post
    Would it be the same on an astra though Andy?


    its sort of similar setup for the astra h and corsa d,its called dds (deflation
    detection system) it works through the abs system rather having sensor
    recievers on the body,if anyone requires more info on the dds option then
    let me know as again the dds aint available as an option in the uk but only
    overseas.
    2011 insignia elite tourer 2.0 cdti 160 manual,silver

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tyre pressure monitor
    By thefibreguy in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 0
    Last Post: 7th May 2011, 21:33
  2. Tyre Pressure Monitor
    By Veccy159 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 10th January 2011, 00:21
  3. Tyre Pressure Monitor
    By bigcarman79 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 25th February 2008, 23:45
  4. Tyre Pressure Monitor
    By ace in forum Troubleshooting
    Replies: 11
    Last Post: 1st January 2008, 03:42

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •