User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Losing Coolant

  1. #1
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Eek Losing Coolant

    My coolant warning light came on a little while back, so I checked it and found it was a bit low. About an inch below the 'MIN' marker in fact

    Anyway, I topped it up with water, but noticed that there was a gunky, oozy, nasty, slimy mess that looked like it had leaked from one of the pipes and dripped down the outside of the coolant expansion tank. I cleaned it up and hoped for the best.

    Bad move.

    I noticed a smell while sitting in traffic yesterday, a kind of chemically burning smell. Checked the temp gauge on the dash, but no problem there, sitting at 90 degrees, same as always. The traffic started moving and the smell disappeared. I got home, popped the bonnet and there was more coolant residue down the side of the expansion tank.

    I'm obviously going to get it booked in to have it sorted, but how much water is it safe to add to the coolant before it loses its antifreeze properties? I've already added about a pint from the other week - do I need to top it up with coolant this time or will water be OK again?

    TIA

  2. #2
    Regular Member glynn's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    stevenage, hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    keep some mixed up just, and just add it to whats in the header tank

  3. #3
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Yep should put pre mixed coolant in esp now its getting really cold at nights
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  4. #4
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Do I need Vx coolant, or will the Halfrauds own brand stuff mix OK?

  5. #5
    Regular Member glynn's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    stevenage, hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    as long as its the red stuff

  6. #6
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The stuff that's leaking is a yellow/green colour though....

  7. #7
    Regular Member glynn's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    stevenage, hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by parapaul View Post
    The stuff that's leaking is a yellow/green colour though....

    i though vx only used red/pink colour anti-freeze

  8. #8
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default


  9. #9
    Regular Member poves's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had this on my 3.2 , the oil cooler had failed and the cooling system was pressurising , forcing coolant from the header tank ( same symptoms as head gasket failure.)
    The oil had spewed into the coolant which discoloured it and then clogged the coolant lines.
    Not a nice job to sort mate , don't know what model u got but it's worth looking into the oil cap to see if theres any scum there as well.

  10. #10
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for that, I'll have a look. The oil was as clear as honey in July so it should be obvious...

    Its a 2.8T BTW

    Thank god for warranty, eh?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. losing coolant 150 cdti
    By elite_150 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 23
    Last Post: 25th February 2013, 22:36
  2. Vectra 3.2 Losing Coolant :(
    By HelloVauxhall in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 7th November 2012, 20:09
  3. Losing coolant but where??
    By Legion84 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 27th January 2012, 12:27
  4. losing coolant
    By TonyTangles in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 27th December 2011, 22:30
  5. Losing coolant
    By connery-sri in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 21st March 2010, 20:44

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •