User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Learnt my lesson

  1. #1
    Regular Member Danwells72's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Default Learnt my lesson

    Didnt get off to a great start this morning, car struggled to start but got there in the end. thought to myself "this weekend ill replace those glow plugs" Get to work, done what i had to then went to go home...

    ... Got in the car, tried to turn over and nothing, tried jump start from a collegue, nothing! So I had to call the RAC. spoke to a man on the phone and he told me 45mins!! 45 MINS!!! anyway 5 mins later the van comes round the corner. He poked around in the engine and told me the battery is dead hows that then? first of all he said did you leave a light on? nope then it may be a dead cell and advised me to have it checked and maybe replace the battery. when he goes in the car to start it after connecting his jump leads "AH!" he shouts, "Thats why" Guess what it was...

    ...The interior LEDs. damn things stayed active even with the car off and played with the electrics eventually draining my battery!!

    When i got home i yanked them out and shoved the original bulbs back in. Morale of the story. LEDs DONT WORK AT ALL INSIDE OR OUT SO DONT BOTHER. i learnt the hard way

    On a better note, cant fault the service from the RAC

  2. #2
    Regular Member mhvcbv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    cambs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi m8
    glad thats all it was!
    i bet you felt a bit of an idiot.

  3. #3
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Always found the RAC to be good. Been using them for many years. Glad your sorted! Good luck replacing the glow plugs
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  4. #4
    Regular Member Danwells72's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Default

    Yea its sort of sorted but not the only problem. the man said there was nothing wrong with the plugs as i asked about that. He said it would be due to the lack of power in the battery that i was receiving a warning light

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Doncaster
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If it was just the LED's draining the battery then surely a jump start would have worked and got you going, till you went out the next morning and it would be a dead battery again!

    I had something similar in the Seicento when I had a craptastic £50 MP3 CD player and it would appear to turn off but kept draining the battery overnight. Got my missis to bump start me and away I went for a 30 min drive. Stopped, started engine no probs. Drove home and next morning the same thing! Disconnected MP3 player and never had a problem so took it back to Argos and got my money back!

    I don't know how easy it is to bump start a veccy but my missus could push the Seicento fast enough to get me going! Might need a couple people for the Veccy tho!

  6. #6
    Regular Member Danwells72's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Default

    Yea as in my other post my stereo also doesnt turn off properly. the rac man said this wasnt the main problem as i had taken the face off which turned the unit off but not the speakers

  7. #7
    Regular Member mhvcbv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    cambs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by nickabbott2008 View Post
    If it was just the LED's draining the battery then surely a jump start would have worked and got you going, till you went out the next morning and it would be a dead battery again!

    I had something similar in the Seicento when I had a craptastic £50 MP3 CD player and it would appear to turn off but kept draining the battery overnight. Got my missis to bump start me and away I went for a 30 min drive. Stopped, started engine no probs. Drove home and next morning the same thing! Disconnected MP3 player and never had a problem so took it back to Argos and got my money back!

    I don't know how easy it is to bump start a veccy but my missus could push the Seicento fast enough to get me going! Might need a couple people for the Veccy tho!
    hi m8
    i had a flat battery and you can't bump it .some thing to do with the computer need power first to turn some thing on. not sure what.

  8. #8
    Regular Member glenboy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Sunny Dartmoor
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Led's draining the battery......

  9. #9
    Regular Member vectragsi3.2's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cheshire/staffordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    first off i have leds in my interior light and they have never stayrd on or flatened the battery so dont know what was wrong with yours?? secondly i have bumped my vec with a flat battery its just the same procedure as doing it in any other car?? do you have an amp powering a sub?

  10. #10
    Regular Member Danwells72's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Default

    Yep a very large one too

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Epic fail... Almost... and a lesson learnt
    By Chunklamb in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 1st June 2012, 19:27
  2. What I learnt today.
    By Danger_MouseUK in forum Diesel Engine related
    Replies: 14
    Last Post: 30th January 2012, 18:15
  3. Lesson Learnt - Always Read the label!
    By n_hudson in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 10
    Last Post: 12th January 2009, 02:35
  4. Learnt Something New just now.....
    By BigMan in forum General Chat
    Replies: 4
    Last Post: 6th January 2008, 22:43
  5. lesson learnt on SAT NAV
    By soulman in forum General Chat
    Replies: 6
    Last Post: 2nd December 2007, 16:05

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •