User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: HiD Troubles...

  1. #1
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP NAV

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Default HiD Troubles...

    I was wondering if anyone had seen this before, or could help.

    I fitted my HiDs yesterday (that are supposed to be 100% compatible with the Vectra C, and another member on here has them and work fine) and although they work, I get the bulb warning lights the first time I turn them on, then after that if the lights are left on I don't get any bulb failures, but if I turn the lights off I get the bulb warning light coming on all all the time until I turn the HiDs back on where the bulb warning light disappears - very strange.

    I don't understand why the bulb warning light only comes on when the HiDs are tuned off, after they have been on - if I don't turn them on at all its fine, or if they are left on its fine.

    Surely if there was a problem the warning light would be on all the time, regardless of whether they are on or not.

    Does anyone have any ideas..?

    Cheers in advance,
    Dan

  2. #2
    Regular Member glynn's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    stevenage, hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    silly question but have you double checked the wiring as thier might be one touching or have a naked bit some where

  3. #3
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP NAV

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Default

    Quote Originally Posted by glynn View Post
    silly question but have you double checked the wiring as thier might be one touching or have a naked bit some where
    From what I can see it seems OK, the only thing I noticed was where the HiD kit connects to the OE plug with spade connectors, these weren't the tightest, but seemed OK - I'll have another look today.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I got the check bulb once every few weeks with my HIDs in the Astra. For some reason it stopped doing it after about a month, though.

  5. #5
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP NAV

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Default

    Quick update, I've just been out in the car, and the warning lights only appear when the HiDs are off - the warning lights come on every 10 seconds or so. When the HiDs are on - no errors at all.

    Any thoughts..?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Maida Vale
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What make are these HIDs?

  7. #7
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP NAV

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Default

    Quote Originally Posted by Thomas1 View Post
    What make are these HIDs?
    Make..? No idea, just says HiD Conversion Kit on the box.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Fiat

    Trim : Panda 100HP

    Engine : 1.4

    Year : 08

    Default

    I had a similar thing with mine(fussy vectra or faulty kit?),in the end i brought a cheaper kit and used a relay setup to cancel the warnings and no problems since.

  9. #9
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP NAV

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Default

    The guy I bought them from is sending me some OBC error cancellers FOC, thats fair enough

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CIM troubles
    By bbdp in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 17th December 2012, 23:15
  2. troubles
    By leelfc150 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 4th August 2011, 20:06
  3. sat nav troubles
    By woodze in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 26th February 2010, 23:30
  4. car troubles
    By Steven in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 16
    Last Post: 23rd February 2006, 22:09

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •