User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: signum 2.0T gearchange issues

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    guildford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default signum 2.0T gearchange issues

    Hi

    I have a 54 2.0T signum which i bought recently having given up my beloved 06 golf gti for cash requirements.

    Dont get me wrong I have been surprised by the siggy (satnav miles better than the vw rubbish)..my only gripe is the gearchange. When I change from 1st to 2nd it sometime does as what I can only describe as a 'clonk'or a graunch as if the lever is not quite going into the slot. Its not consistent and it doesnt do it everytime and less so when the engine or gearbox oil has warmed up. its been a gearbox specialist whom says its not the gearbox, more likely the ball joint and cables at the base of the gearstick . he could replace it but doesnt think it will do much to the quality of the gearchange and thinks its more a trait of the car...does anyone else have this experience and any answers? Should I insist on that part being replaced and will it help?

    Thanks
    Signatum

  2. #2
    Forum Moderator soulman's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    VOTING UKIP IN AVELEY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : Astra Twin Top

    Engine : 1.9cdti

    Year : 07

    Default

    yep its a trait of the car..............

  3. #3
    Regular Member 67688c's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I would request that they get it sorted out, I dont have that model, but can say that the box on my 56 Vec is very smooth and has been since new, 33k on clock now. Never had any issues with the gearbox or the car itself for that matter.

  4. #4
    East Scotland Regional Organiser signumboy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Edinburgh/outskirts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 2.0 Ltr Turbo

    Year : 2004

    Mileage : 38000

    Default

    Mine is just the same just got to live with it i think

  5. #5
    Regular Member Dwabo's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Carterton, Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    nope... its the gear linkage..mine was the same..its because they are cable fed or something..if its in warranty they will adjust it!!

  6. #6
    Regular Member n_hudson's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Northampton, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    My siggy's just the same... 1st to 2nd... Crunch! But 2nd to 1st is fine, as are all the other gears. I just have to remember to be gentle with her. My problem at the moment is a horrible rattle that some others seem to have. In low revs, 2nd or 3rd etc, theres an annoying rattle from the engine bay... Wit until that kicks in! LOL

  7. #7
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    You shouldn't have to put up with it being graunchy. The boxes are definitely notchy, more so when cold, but mine has never been crunchy or graunchy. As Dwabo said, if yours is it's the cable linkage that needs adjusting - that should sort it out.

  8. #8
    Regular Member john_k_sri's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Waterloo, Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI NAV XP

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 72K

    Default

    Quote Originally Posted by Duncan View Post
    You shouldn't have to put up with it being graunchy. The boxes are definitely notchy, more so when cold, but mine has never been crunchy or graunchy. As Dwabo said, if yours is it's the cable linkage that needs adjusting - that should sort it out.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    guildford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Gear Linkages...lets Get It Sorted!!

    thanks to all who have replied...it seems it is a general fault of the car with the gear linkage cables which seems to make much sense. But as some ahve said because its a trait it should be sorted out by adjusting the cable linkage...might get onto vauxhall and see if there was any recall on this

    thanks to all

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    guildford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Already Does It..but I Dont Think Its Anything Serious..wonder If Its The Timing Chain????

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. signum z19dth power steering issues
    By paulyboy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 12th December 2012, 19:16
  2. The Issues with my 06 Signum (owned only 3 months)
    By ficosaneil in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 11th December 2012, 12:24
  3. starter issues on signum turbo
    By sandy white in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 26
    Last Post: 24th August 2011, 22:01
  4. Signum Auto gearbox issues
    By fastcarmanaic in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 22nd July 2011, 11:02
  5. Notchy Gearchange
    By BigP in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 1st February 2007, 20:11

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •