User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: bulb failure warning

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Kirkintilloch, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default bulb failure warning

    2004 Vectra 2.2 elite estate
    46,000 miles

    9th Sep 2008

    Over the last week the car has separately and erroneously reported bulb failure.

    Firstly it was the rear left sidelight and when I responded ok to the message it did not reappear.

    A couple of days later it reported that the rear right brake light had failed. Again I responded ok to the message. A couple of times on the same journey the message came up again. It has not appeared again.

    Yesterday it reported that the rear right reversing lamp had failed. I had to respond ok to the message about a dozen times before the message stopped reappearing. I’ve done three short journeys since and the message has not returned.

    Any suggestions as to the cause of the problem?

    Thanks,

    Dave

  2. #2
    Regular Member Craig1985's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    harwich essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    check for a loose earth in rear lights may be?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Kirkintilloch, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Aye thanks. I did think on that but the fact that it was first one side then the other made me doubt it. But unless there are any other ideas I'll certainly clean up the earth connections.
    Thanks Dave

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Also remove each bulb and clean the contacts on both the bulbs and the spring metal contacts in the light clusters.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Kirkintilloch, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes but is it not odd that it should happen on both sides around the same time?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had a weird problem manifest itself about a year ago on my rear lights. Two bulbs had making and breaking filaments and the fault mainifested intermittently during normal driving i.e. during vibrations. This caused all sorts of erroneous readings of bulb failures. Eventually solved it by checking all bulbs with a resistance meter and than again after given the bulbs a good shake to simulate vibration. Results, 2 bulbs had making/breaking filaments. The 2 bulbs were replaced and no further problems encountered.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Kirkintilloch, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Warnings on bulb failure reappeared.

    Because of the hassle in accessing the bulbs in the tailgate replaced all six bulbs. Problem appears to have been solved.
    Then (a week later) as an extra, in case there was some minor corrosion, put a wee dab of vaseline on all the connections.
    Will leave it another week before putting the tailgate trim back on.

    Dave

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Kirkintilloch, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Realised that I've left the thread unfinished - sorry.

    Three months after replacing all bulbs, cleaning all connections and adding a wee drop of vaseline fault message has not reappeared.

    (Still find it odd though that it appeared for for several bulbs at the same time.)

    Dave

  9. #9
    Regular Member Tadpole's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    'I haven’t lost my marbles, they’re in a bag somewhere? .. '
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers Dave glad thats sorted you out, good old tip the vaseline & electrics.

  10. #10
    Regular Member madman's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    nottm
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i was getting failure notices on all offside rear bulbs . i took them all out and cleaned the connectors. replaced the holders back in the tailgate with a dab of vaseline on. now none off the tailgate bulbs are working at all. whats the best course of action?
    new bulb holders?
    help please cos its getting on my nerves having to click 3 or 4 times to cancel all the warning
    cheers

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Bulb Failure warning
    By Casey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 1st January 2012, 16:31
  2. Intermittent Bulb Failure Warning - Nearside Front Indicator (Problem Solved!)
    By DanR in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 11th December 2010, 19:20
  3. bulb failure warning light on dash
    By bigbill94 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 11
    Last Post: 9th June 2010, 19:35
  4. Bulb failure warning for factory Xenons?
    By stevedee3 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 20th June 2006, 12:53

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •