User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: CD30 swap to CDC40 Opera

  1. #1
    Regular Member Neil71's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Fraserburgh, Aberdeenshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default CD30 swap to CDC40 Opera

    Hi,
    Does anyone know if it is a straight swap to remove CD30 radio and to fit CDC40 Opera.
    Thanks

  2. #2
    Moderator & Events Assistant paulhb's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wondering lonely as a cloud
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : M5

    Trim : Nothing needs adding

    Engine : 5.0 V10

    Year : 07

    Mileage : 37000

    Default

    You will need to have the CDC 30 tech 2'd out and the CDC 40 tec 2'd in and install the aerial and other ancilliary parts, the best person to speak to is Merikiito as I am sure he has done this mod, but make sure the one you get is modified as it will give you problems if it hasn't been done.

  3. #3
    Regular Member MalcGSI's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    E Sussex & Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Not a straight swap, you will also need the hi res screen and dab ariel, got this done on the wifes SRi.

  4. #4
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Yep u will need the matching screen. Depending on the CDC40 it may be DAB or not. You only need the dab ariel if you want DAB. The HU and screen will have needed to be code free and will need to be TEch2'd into your car. If it shows "DAB error" then u will need to get the DAB disabled via TECH2.
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  5. #5
    Regular Member Neil71's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Fraserburgh, Aberdeenshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi, just bought cdc40 opera off e-bay complete with hi-res screen. ebay listing showed the display working on top of HU so hopefully it is code free. I don't know if it has DAB or not. I'll just have to wait and see when it arrives. Will the hi-res screen work okay showing me the trip computer and outside temperature instead of the dot matrix one.

  6. #6
    Regular Member steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ashington, Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    do you know if the one you bought was tech'2d out of its original car... believe it needs to be.

  7. #7
    Regular Member Neil71's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Fraserburgh, Aberdeenshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    When I seen it on ebay the radio and screen had been powered up using a car battery and you could see the CD display on the screen. Hopefully it has been Tech2'd.

  8. #8
    Full Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Energy

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Mileage : 131,000

    Default

    The components need to be matched together or tech 2 reset to be usable...if the head unit and colour display are shown working then they are still paired...
    Saying that though if the parts have been reset then they will still work but a "SAFE" message will flash up every 5 seconds or so...
    If they are still matched, then you would also need the original d a b unit that would also be matched...you cannot match up separate components in anything other than the original car...
    Sounds as clear as mud...but I know what I meant..

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    How did this go, Neil? Any updates?

  10. #10
    Regular Member Neil71's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Fraserburgh, Aberdeenshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi, Haven't had time to fit yet as I have just returned from a two week holiday in glorious sunshine in gran canaria. The garage in the evenings seems to be too cold at the moment until my body redjusts to winter weather.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cdc40 opera
    By Angel1368 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 1st April 2012, 18:57
  2. Cdc40 opera
    By paulcdti150 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th February 2011, 16:26
  3. is it easy?? CD30 and CDC40 swap
    By andypolo in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 14th November 2006, 23:11
  4. is it easy? CD30 and CDC40 swap
    By thobbs in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 12th April 2006, 13:49
  5. CDC40 Opera with Dab
    By greeningr in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 7th February 2006, 22:48

Visitors found this page by searching for:

how to remove cd30 from vectra c

vauxhall cdc30 to cdc40

vauxhall vectra cd30 to cdc40

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •