User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: 1.9 cdti major problem help needed

  1. #1
    Regular Member baztheman's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    washington tyne & wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Eek 1.9 cdti major problem help needed

    hi all i have a major problem!!!

    i took the wife to work this morning and i have noticed the car struggled to start but did start, on the way i went through a puddle on the road.

    as soon as i hit the water the abs light came on so did the traction control light... as did the steering wheel ! warning (the steering went stiff) so i struggled home.

    the heater blower went off and came back on too

    i ordered a new battery and found it made no difference as when i went to start the car it wont turn over at all the old battery was the same and it looked almost dead on the tester (25% charge)

    any ideas? cos im stuffed here! with my veccy 1.9 cdti (150)

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    How deep was this puddle? You could have killed the alternator, is it charging the battery? A test on the battery while the engine is running should give about 14.4 volts hth
    Now I need a turbo to keep up!

  3. #3
    Regular Member baztheman's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    washington tyne & wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    engine wont turn over even with the new battery
    the water was a inch or so (heavy surface water) about 2 meters wide across the road
    Last edited by baztheman; 6th September 2008 at 18:08.

  4. #4
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It turns over but won't start or won't turn over at all?
    Now I need a turbo to keep up!

  5. #5
    Regular Member baztheman's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    washington tyne & wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    wont turn over at all (turn key lights come on but the final click nothing)

  6. #6
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hmmmm i'd check all the multiplugs for water, maybe the starter is u/s after being flooded? Are the EML lights on?
    Now I need a turbo to keep up!

  7. #7
    Regular Member baztheman's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    washington tyne & wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    eml on and off had the tech 2 reader on it (canbus) and it doesnt show any faults or pending faults.

    where are the connectors (multiplug?)

    i thought i may have a earth lead fault... i just dont know... aa is on route but i am sure they will say main dealer....baz

  8. #8
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeah they may well, but they are probably used to water problems. I'd chech any and all multiplugs, but do not unplug the one to the ecu, think i remember reading thats a big no no. How did you use a tech 2 if it hasn't been to a main dealer?
    Now I need a turbo to keep up!

  9. #9
    Regular Member baztheman's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    washington tyne & wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    its a ebay code reader ,it just gives you any fault codes pending or current and does real time data, it works ok but isnt finding anything .

    the main fault i was worried about was the engine was hard to stard anf the engine shook when being cranked.

    i had the clutch done and the garage did not fit all the engine mounting bolts 1 long one at the front (the main one) and a smaller bolt on the driver side mount where it goes through the plastic cover.

    not sure where these connectors are but all looks ok in the engine bay fuse box and the door side fuse box,top multi connectors look dry too (on the abs and beside it....baz

  10. #10
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    You don't think it sucked in any water do you? Unlikely but could it have done? have you checked the airbox is dry?
    Now I need a turbo to keep up!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Major help needed
    By aruffell in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 8
    Last Post: 7th January 2013, 23:54
  2. major thermostat problem!
    By valvelift in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 10th March 2011, 22:50
  3. Help needed - V6 CDTi problem... Still
    By V6Andy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 30th June 2010, 18:29
  4. Major Caterman Box PROBLEM!!!!
    By andythilo in forum Diesel Engine related
    Replies: 3
    Last Post: 1st August 2007, 21:14
  5. MAYDAY!!!!! Major Help Needed for Christmas
    By Brocks in forum General Chat
    Replies: 15
    Last Post: 5th December 2006, 12:36

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •