User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: My old 1.8 Vectra C saloon is going through oxygen sensors, any ideas????

  1. #1
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default My old 1.8 Vectra C saloon is going through oxygen sensors, any ideas????

    I had my previous car (Maroon Vectra C saloon sxi 2002 1.8) for over 30k and it never had any problems with the engine or anything related to it. Guy who brought the car from has problems with it burning out oxygen sensors. Replaced two so far. I thought over fuelling could cause it maybe due to the thermstat or temperature sender unit not working correctly and telling the ecu the engine was cold and not warm and therefore giving it more fuel.
    Anyone got any ideas on this one????

    Cannot believe when I had it the car was faultless.
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Is it warming up as it used to? The z18xe's in the astras had a habit of killing the thermostat. Could that be it? Also may a damaged cat be causing this?
    Now I need a turbo to keep up!

  3. #3
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Update

    The thermostat and tempereture sender has been replaced which has got the engine running at the correct temp now.

    The mass air flow meter has also been replaced and now all is working as is should! (this seems to be the main issue).

    VX could not solve the issue and blamed the K and N cone filter which had been on for 40k and no problems. They refused to offer any further advice while it was fitted! Bunch of ******s
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra c 1.8 2003 Petrol oxygen Sensor
    By Tank988 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 29th September 2012, 13:34
  2. parking sensors and heated seat both u/s. any ideas anyone ?
    By sgeee in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 23rd May 2012, 09:50
  3. Vectra GSi Saloon
    By amand in forum Photoshop section
    Replies: 5
    Last Post: 5th May 2012, 16:22
  4. where to route wires for parking sensors 2003 saloon
    By M0rph in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 11th March 2011, 18:39
  5. Vectra Saloon
    By Hendry in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 18th March 2006, 21:19

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •