User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: clutch pedal return issue

  1. #1
    Regular Member old cruiser's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    slough
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default clutch pedal return issue

    Funny problem with the clutch pedal felt like it was flicking up on the bottom of my foot but not all the time, turns out it gets near the top and and sticks a little for the last few millimeters, whipped off under facia and can't see whats causing it, tried lubing etc but to no avail, also noticed there seems to be no return spring that I can see at all , should there be one there or not?
    Cheers Pete

  2. #2
    Regular Member John35's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    in a white box
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    There is a how2 on fitting the spring...can't find it at the mo...

    http://forum.vectra-c.com/showthread...+return+clutch
    Last edited by John35; 23rd August 2008 at 19:26.

  3. #3
    Regular Member vectragsi3.2's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cheshire/staffordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    that happened to me and my spring popped out and landed on the floor try what john said

  4. #4
    Regular Member mspvxr's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Chugging along
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Maybe the master cylinder thats what it was on mine.

  5. #5
    Ex-Staff Full Member Taffyopel's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Horley, Surrey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    That's what is was Mike?

    Not heard from you in a while and was wondering if you got it fixed or bought another Vec as you suggested last month.

    The only comms i get from you now are jokes via text message! (Flamin good ones though)!!!


    Snowman, you got your ears on?

  6. #6
    Regular Member mspvxr's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Chugging along
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    lol yeah they fixed it or at least i thought they did. Its the same again now and they didnt fix the squeak. Gonna sell it i think. Iv put it on ebay just to see what interest it gets.

  7. #7
    Regular Member old cruiser's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    slough
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by John35 View Post
    There is a how2 on fitting the spring...can't find it at the mo...

    http://forum.vectra-c.com/showthread...+return+clutch
    Ripped it all apart under there this morning again and now I can see where the spring should be; mine hasn't got one fitted at all so gonna try and sort one out on Tuesday.
    Cheers Pete

  8. #8
    Regular Member old cruiser's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    slough
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    just bought the spring and all done in 10 mins including removing lower facia etc, so now pedal returns as it should.
    Cheers Pete

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Clutch pedal doesnt return sometimes
    By Markt8 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 12th March 2012, 21:39
  2. 2003 sxi clutch pedal return spring
    By Paul4274 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 28th October 2009, 21:07
  3. clutch pedal return spring
    By smartymarty1971 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 11th March 2009, 00:00

Visitors found this page by searching for:

https:www.vectra-c.comforumshowthread.php56030-clutch-pedal-return-issue

insignia clutch pedal not returning

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •