User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: service indicator on vec 2.2

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    london
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default service indicator on vec 2.2

    hello all, i have a vectra 2.2 53 reg, with 42k miles, does any one know why the service indicator keep coming up after resetting? it pops up 2 or 3 days after resetting,despite following the right instructions on the haynes manual, any help will be appreciated, thanks a lot... the service indicator is the spanner thinggy .

  2. #2
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Thats a fault code mate I think. The Service indicator is an oil can with maybe a spanner through it.

  3. #3
    Regular Member John C S's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Gangsta crossover on the drive? Check
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by pinnacare View Post
    hello all, i have a vectra 2.2 53 reg, with 42k miles, does any one know why the service indicator keep coming up after resetting? it pops up 2 or 3 days after resetting,despite following the right instructions on the haynes manual, any help will be appreciated, thanks a lot... the service indicator is the spanner thinggy .


    Is it a spanner through an Oil Can or a spanner through the shape of a car??


    Rushy is thinking along my lines as well..

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    london
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default re service indicator

    hello there, thanks for the quick response, it is the oil can with a spanner, checked in the book and it says it is due for servicing, which has been done, but not sure if the resetting will need tech 2 as i have tried to do it with haynes manual instructions. thanks a lot.

  5. #5
    Regular Member John C S's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Gangsta crossover on the drive? Check
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    One of the techie guys on here may have some more advice. The forum is a bit quiet at the mo, but will liven up this evening and hopefully, more advice etc will wing its way to you.

    Don't go rushing down the VX dealer just yet......

    to Vectra-C, enjoy the site.

  6. #6
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Dont know what it says in the book but try THIS HTH

  7. #7
    Regular Member John C S's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Gangsta crossover on the drive? Check
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    There was another thread regarding this here

    http://forum.vectra-c.com/showpost.p...80&postcount=4


    On early cars, a faulty instrument cluster can cause this....

    probably worth you reading the rest of the thread as well..

    http://forum.vectra-c.com/showthread.php?t=18334

    I hope yours isn't this problem

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    london
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks immensly Folks, will try this instruction and will report back, Just keeping fingers crossed, hope its not an electrical gremlin.

  9. #9
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Good luck mate. I did the last service myself and use that and it worked on my 53 plate 2.2 petrol.

  10. #10
    Regular Member John C S's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Gangsta crossover on the drive? Check
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Worked twice on mine as well.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. service indicator
    By gizmo10119 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 2nd October 2010, 06:55
  2. Service indicator
    By stanian in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 22nd February 2007, 23:17
  3. Service Indicator
    By VauxVeteran in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 12th February 2007, 20:29
  4. Service indicator
    By CPHB in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 4th February 2007, 14:41
  5. Service Indicator
    By Spelly in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 1st January 2007, 23:04

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •