User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Spanner light coming on P0115 fault code help please...

  1. #1
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default Spanner light coming on P0115 fault code help please...

    Thought things were going to well with my car since the BSR remap.

    The spanner light has been coming on and at the same time the temp gauge drops to zero. It happens when the car is sitting idleing. When you pull away the spanner light goes out and temp gauge comes back up again. Today a friend put the Tech 2 on and it came up with the code P0115 Engine Coolant Temperture Circuit High input. We think it is the Coolant temperature gauge that is breaking up. Anybody got any ideas or had this problem before?
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  2. #2
    Regular Member dan9895's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    exmouth devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    P0115 Engine Coolant Temperature Circuit Malfunction <---- thats what i got

    replaced temperture sender unit no problems then well with that anyway!
    HTH

  3. #3
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default Update...issue caused by VX!!!!

    Went to check that the plug was fitted correctly to the sensor to find that the yellow safety clip had not been engaged at all and the plug was not fully fitted. The last person to touch this plug was VX when they swapped the engine over under warranty. Decided to have a quick look round and found three other plugs not correctly seated with safety clip not being used.

    Typical issue caused by VX tech............ not pleased and will phone Vx and tell them what I think!

    Hopefully this has solved my problem but only time will tell. Need to clear the spanner light now, any one know how?
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  4. #4
    Regular Member John C S's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Gangsta crossover on the drive? Check
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I think it'll clear after 25 restarts, providing another fault or same fault doesn't re-occur. Or if you vent your spleen at VX over the loose plugs, they may just clear them for free. No harm in asking....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 2nd December 2011, 08:47
  2. water in diesel filter, spanner light and fault code
    By marky2027 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 21st October 2011, 19:24
  3. Spanner light; error code 'Preheat delay fault'
    By Keith Jones in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 24th April 2009, 16:33
  4. Spanner Light with P1191 fault code?
    By simp_2.2sri in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 16th October 2008, 20:14
  5. Spanner over a car light keeps coming on
    By rollercoaster63 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 11
    Last Post: 28th January 2008, 20:29

Visitors found this page by searching for:

vauxhall vectra p0115

p0115 opel vectra

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •