User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Tick over / idlespeed ? 3.2

  1. #1
    Regular Member poves's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Tick over / idlespeed ? 3.2

    I have just had the top half in pieces to change the oil cooler , and after the rebuild everything is ok apart from the idle speed , it seems to hover around 1000rpm sometimes wobbles a little higher then randomly drops down to 750rpm ?
    I did have an issue with the idle valve gasket but it is sealed 100% (sealing compound)
    Everything is back on and in the right place ( I hope)
    Could it be something is clogged with all the milkshake type stuff I had to flush out of the cooling system ?
    Help me guys it is doin my box in !!

  2. #2
    Regular Member ditchp's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    The world famous city ground
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra cdti estate

    Trim : Get a

    Engine : Dirty diesel

    Year : 2006

    Default

    sorry mate can't help you, this is one for mark or drinky me thinks...
    Midlands Mod Shop - NFFC.

  3. #3
    Ex Vec-C Admin ed taylor's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Looking Through a Camera Lens.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 V6

    Year : 04

    Mileage : 000

    Default

    Could the idle control valve need cleaning, posibly some "gunge" may have got in there and is clogging it up a bit. I had to clean the ICV out on my wifes Vectra B quite offten, untill the valve needed replacing.

  4. #4
    Regular Member poves's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by ed taylor View Post
    Could the idle control valve need cleaning, posibly some "gunge" may have got in there and is clogging it up a bit. I had to clean the ICV out on my wifes Vectra B quite offten, untill the valve needed replacing.
    Doubt it mate, I cleaned everything meticulously with carb cleaner , so as it stands I'm stumped , maybe if the weather is a bit better tomorrow I will have a look again , maybe take the plenum off again and double check everything - I still have a feeling that something is blocked somewhere , maybe a breather or a warm air pipe to the intake system , after all there has been loads of oil and water mixed together pumped around the cooling system , which resulted in a very unpleasant brown/orange gloop.

    So if anyone has any ideas let me know pls

  5. #5
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Is the TB all clean mate, such a simple thing to over look. Also are all your vac hoses all air tight and plumbed in?

  6. #6
    Regular Member poves's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    As far as I can see everything is ok ,
    Will have another look tomorrow

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. tick tick tick tick ? ? ? ? ? WTF!!!!!!
    By ciderman in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 25
    Last Post: 30th August 2012, 19:37
  2. Still got the Tick
    By Collis in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 17th March 2012, 19:47
  3. Tick tick tick, DAM IT
    By CLOMP in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 4th July 2011, 15:31
  4. Tick tick tick Crunch
    By sickboyjay in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 18th April 2011, 14:25
  5. Tick Tick Tick BOOOOM
    By staticbob in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 18th July 2007, 15:42

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •