User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Alarm flashing

  1. #1
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default Alarm flashing

    Hi my alarm has been going off a few times recently but it only seems to do it when deadlocked(i think),ive noticed that when i lock my doors the alarm flashes for a while then starts to blink,according to the handbook this means theres a fault of some kind
    anyone else had this ?
    Last edited by bigmac; 26th July 2008 at 20:56.

  2. #2
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    When arming the light should come on solid for about 5 seconds, allowing you to close the doors
    If the doors are NOT closed, then it should rapidly flash, cancelling the arming
    If the doors are closed, then it will flash continuously to show the system is armed

    So which of the last two is it doing?

  3. #3
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    when you lock the doors the alarm will flash constantly for about 10 or so seconds then flash slow after that,this is when all doors are locked via remote locking
    on my bro's veccy when you lock his doors the alarm led is solid at first then flashes slowly afterwards
    According to the handbook if the alarm led flashes after arming it means there is a fault with the alarm but as i haven't got any safeguard symbols on my dash i thought it might be a simple fix without the need for a tech2

  4. #4
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Its ok sorted it (touch wood) checked the switches one by one then i just put something on top of bonnet switch and closed bonnet to see if the led still flashed when armed and it didnt lol
    So i might have to try and move the switch up a bit or find something to wedge between the bonnet and switch

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by bigmac View Post
    or find something to wedge between the bonnet and switch
    Try gluing a coin to the bonnet.

  6. #6
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Quote Originally Posted by Big Dave View Post
    Try gluing a coin to the bonnet.
    Tried that today and its flashing again,i put the bit of folded paper back on it to try and fix it again but no luck !
    is there anyway to isolate the switch or bridge it with a bit of wire just to see if its the switch thats faulty ?

  7. #7
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Right ive taped up the bonnet switch still get the led flashing for 10 or so secs before arming but i think it maybe my motion sensors as i left my windows half open then armed my alarm,waiting a few minutes and put my arm inside waved it about and pulled door snib up NOTHING HAPPENED i opened the door and alarm went off

  8. #8
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I can't get mine to arm either with any of the windows open
    Also, if I am too close and have the key, again it won't arm
    However, if sit in the rear and get my brother to arm it then walk away, it will arm with me inside
    Once armed I then let about 2 minutes to pass, then wave my arms
    we-woo-we-woo

    It's such a rubbish alarm noise, my brother just laughed
    Also, with the deadlocks on I wasn't able to get out
    So make sure you only test it with someone you trust and/or you've got a mobile phone with you!

  9. #9
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    looks like replacing bonnet switch and motion sensors or a trip to the stealers

    if anyone has any of the above feel free to pm me

  10. #10
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Does anyone know how to test the bonnet switch
    ive looped the plug for the switch with a piece of wire and armed the alarm but when i remove one end of the wire the alarm dont go off
    if i push the wire back in it goes off

    I thought if i bridged the plug when i remove one end of the wire it would break the connection and the alarm would sound ? is this right as it only does it when i remove the wire and reinsert it back into the plug

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 3.2 EML flashing
    By DSmiddy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 23rd February 2012, 10:02
  2. Alarm Button Random Flashing
    By Aidi in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 13th February 2011, 15:27
  3. extra flashing led for alarm
    By thedrive in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 17th October 2009, 19:48
  4. Hazards Flashing - No Alarm Sounds
    By daba in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 3rd August 2008, 19:18
  5. MIL flashing
    By stevedee3 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 22nd January 2007, 05:05

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •