User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Temperature Reading gone with Bumper Fix!

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Question Temperature Reading gone with Bumper Fix!

    Hi All,

    I had my bumper resprayed and now my temperature reading is blank? Is the sensor located in the bumbler? If so where, exactly?

    I have a 2004 1.8 Vectra Hatchback.

    Thanks.

  2. #2
    Regular Member garvey's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Co Durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the sensor is in the bottom grill in the middle i believe

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by garvey View Post
    the sensor is in the bottom grill in the middle i believe
    Great stuff...

    I bet that the guy forgot to connect it back or something

  4. #4
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yep, as Garvey said and as you say the guy probably didn't reconnect it.

  5. #5
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    That will be it mate, I forgot to connect mine up once. It will say F instead of temp.

  6. #6
    Regular Member bigcarman79's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Wouldnt the engine management light come on if not connected? Mine had a fault on it and the EML came on...or thats what the dealer said anyway!!!

  7. #7
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    He's on about the outside temp not the MAP/MAF which would deffo throw a EML

  8. #8
    Regular Member bigcarman79's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by rushy View Post
    He's on about the outside temp not the MAP/MAF which would deffo throw a EML
    I know, car was put on tech2 to reveal 'air temp sensor' they replaced the one in the bumper and that sorted it......this is going on the word of a stealer though cost of part was £7.50ish

  9. #9
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Quote Originally Posted by bigcarman79 View Post
    I know, car was put on tech2 to reveal 'air temp sensor' they replaced the one in the bumper and that sorted it......this is going on the word of a stealer though cost of part was £7.50ish
    Dont know then mate, I drove round with mine unplugged and no EML.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Engine Temperature Reading
    By GerryB74 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 3rd January 2012, 21:23
  2. Outside temperature reading high?
    By zetecor in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 11
    Last Post: 10th March 2011, 02:48
  3. Temperature Gauge reading - AGAIN!
    By DurhamRed in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 26th September 2010, 18:01
  4. Erratic temperature reading
    By Gazza36 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 23
    Last Post: 25th February 2010, 14:40
  5. What's the lowest temperature reading
    By garvey in forum General Chat
    Replies: 11
    Last Post: 3rd March 2009, 11:27

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •