User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Mind of it's own

  1. #1
    Regular Member jimmy55's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Forres
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Mind of it's own

    Hi I have a 6 week old Exlusive 1.9CDTI which sometimes wants to accelerate by itself. Around town it will go to about 35 mph (without me pressing throttle) then it's as if something switches off and the speed drops until I press the pedal.
    Has anyone any experience of this, I know it's a warranty job but looking for some info as the dealer probably won't tell me.

    Thanks
    Jimmy

  2. #2
    Regular Member colalowe's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    in the North
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Stupid question but your not pushing the button on the left stalk by accident are you??
    If not Id be straight back to the stealers to get it fixed before it causes you an accident.
    Last edited by colalowe; 15th July 2008 at 12:48. Reason: thought of more to put in .

  3. #3
    Regular Member bill1250's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Hampshire, England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have an exclusiv myself and have never experienced these problems, it could be due to the idle valve playing up, possibly sticking but i dont have much knowledge on these, just take it to the stealers and get them to find out the problem, just get them to assure it wont happen again.

  4. #4
    Regular Member jimmy55's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Forres
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No made sure CC is off when it happens.

  5. #5
    Regular Member BlueRob's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Mexico
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Or....could be.....the electronic throttle module being deffective....a trip to the stealers I think

  6. #6
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'd agree with Rob. Get it back mate
    Now I need a turbo to keep up!

  7. #7
    Regular Member jimmy55's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Forres
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks all, just remembered it happens when I change to 5th or 6th, 1st to 4th ok

  8. #8
    Regular Member John C S's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Gangsta crossover on the drive? Check
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could also be an airlock in the fuel line, don't overlook the obvious!! Definitely a trip to the stealers given age of car.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Not quite what i had in mind
    By BigWilko in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 22nd April 2012, 21:34
  2. my car has a mind of it's own
    By john1 in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 7
    Last Post: 19th November 2011, 22:32
  3. I wouldn't mind this Vectra!
    By Maverick in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 15
    Last Post: 28th February 2009, 10:46
  4. Mind how you go sir...
    By MrT in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 20th February 2009, 00:18
  5. bit of help if u don't mind.
    By wanna veccy in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 12
    Last Post: 7th November 2008, 11:14

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •