User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Limp mode after tuning box install, any solutions?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Limp mode after tuning box install, any solutions?

    I just installed a tuning box from germany (RaidHP) that is hard wired to the car.

    a 52 plate, vectra c 2.2 DTi Elite.

    The car started started to buck a bit and had some excessive smoke (setting were too high cos the instructions were dodgy).

    I adjusted it to the correct setting so the engine revs smoothly when the car is idle.

    However when I took it out for a test drive there's no power at all.

    Removed the box, it now revs how it did before. But car is still in power.


    No spanner light has come on.

    I believe it's in LIMP MODE.


    Is there a way I can fix this without getting it tech2'd??

    I.e. Disconnect the battery or anything?

    Please help me asap. Just happened 10mins ago!!

    Thanks

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry please ignore, I just fixed it. didnt connect the egr properly!! phew, got away with it this time!

  3. #3
    Regular Member ditchp's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    The world famous city ground
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra cdti estate

    Trim : Get a

    Engine : Dirty diesel

    Year : 2006

    Default

    that sound's very lucky indeed, now go for a blast and grow a big wide smile
    Midlands Mod Shop - NFFC.

  4. #4
    Vec-C Facebook Admin thegoldenbullet's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Grimsby, Lincs.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    grin like a cheshire cat!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vec C 2.2 DTi going into limp mode
    By krazylegz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 21st February 2012, 20:02
  2. limp mode
    By taxidriver50005 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 12th February 2012, 17:59
  3. Limp mode or dead mode
    By JSYSH466Y in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 2nd July 2009, 09:46
  4. Limp mode!!!
    By blues n twos in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 30th December 2008, 14:20

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •