User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: big problem

  1. #1
    Regular Member david-bell's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    eastlothian scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra vxr

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 v6 turbo

    Year : 2008

    Mileage : 31000

    Default big problem

    hi can anybody help light that has the pic of a car and a spanner through it has come on also the drive is hellish and a lack of power also cruise control has stopped working . looks like my first trip into vx any ideas folks
    thanks dave

  2. #2
    Regular Member Jamie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Worcestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sounds like "limp-home" mode.... could be any number of things mate, I wouldn't even want to speculate!

  3. #3
    Ex Vec-C Admin & Founder GARY3306's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ashington, Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Definate trip to the stealer mate. It is indeed in limp home mode and will have fault codes stored. It won't let you use CC in limp home mode, just to further protect the engine. There really could be any one of scores of faults or combinations of faults.
    [SIGPIC]VX<font color=Red>R</font> with added Courtenay <img src=https://www.vectra-c.com/forum/images/smilies/biggrin.png border=0 alt= title=Big Grin class=inlineimg />

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Hornchurch
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    did you do ant thing to the car for it to go in to limp mode ?

  5. #5
    Regular Member Beavis's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Blackburn Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    have you tried it again since you switched off the ignition some times can be a minor fault (will be stored in memory) but not be present next time you drive
    worth a try!!

  6. #6
    Regular Member david-bell's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    eastlothian scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra vxr

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 v6 turbo

    Year : 2008

    Mileage : 31000

    Default

    ye i tried that but i was hoping in tha morning it would be ok but knowing my luck it wont. the only thing i did do today was disconnect the battery to give it a charge as i think i am needing a new one

  7. #7
    Regular Member Spikey©'s Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    In the sponge-monkey tent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If you've removed the battery, check the fuses as there's a strong possibillity you've blown one when putting it back, it's easy done i did it when changing a radio once.

  8. #8
    Regular Member Matty H's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bristol
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Often it can simply be a blocked airflow sensor. I know two veccy owners who've had their car go into get you home mode because of this

  9. #9
    Regular Member CBR600FV's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If you have a 1.9 diesel then it could be the "water in fuel" warning. Try draining a bit off the bottom of the fuel filter.

  10. #10
    Regular Member david-bell's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    eastlothian scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra vxr

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 v6 turbo

    Year : 2008

    Mileage : 31000

    Default

    thanks for your help guys checked out everthing but must be more than a simple fix let you know how it goes will phone vx tommorow get it booked in

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rear Signum Light problem problem - help
    By scw02102 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 8th July 2012, 21:12
  2. Wiper Electrical Problem? (Not sticking or cold weather problem)
    By SRIAdam in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 7th July 2012, 16:13
  3. 1 problem sorted and 1 more problem arises
    By bunsen1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 4th April 2011, 13:03
  4. Bit of a problem, Need Help
    By vectrasri-j in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 18th January 2010, 19:21
  5. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •