User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Desperately seeking advice

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    New Zealand
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Angry Desperately seeking advice

    Hi all....I'd be very, very grateful if someone can offer me advice on my Vectra. I am having real troubles with the turbo and at a huge cost.
    Regards
    Mark

  2. #2
    Regular Member Green Growler's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi Mark, you're gona have to give the lads a bit more of a clue than that ! thats for sure !
    I'd start with which engine you have as there are half a dozen different ones with turbo's, mostly diesels but there is also a petrol turbo.
    Then we're gona need some symptons, and any other relevant information like recent repairs etc ???

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    New Zealand
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Green Growler View Post
    Hi Mark, you're gona have to give the lads a bit more of a clue than that ! thats for sure !
    I'd start with which engine you have as there are half a dozen different ones with turbo's, mostly diesels but there is also a petrol turbo.
    Then we're gona need some symptons, and any other relevant information like recent repairs etc ???
    Oh hi...well its like this. I dorve the car a couple of months ago (vectra cdti 1.9 turbo diesel) I've done 38000 miles and had it serviced regularly. Anyway i was driving home when I heard a whooing noise from the engine bay. The car had no grunt in it, a complete lack of power. I took it to a garage in NZ (by the way I emigrated here from UK in Jan 2007 and bought the car over with me) who didn't really have a clue but they are experts on turbo diesels. They took out the turbo which had its fins off, the piece that goes into the exhaust system. They replaced the turbo, having got a replacement from UK and in 25kms it happened again. They originally thought it could be a foriegn object in the exhaust that then smashed the fins, however they now think the fins have not been smashed off but have melted off due to over-heating. They have had my car for over two months and now they're scratching their heads. If you have any ideas please let me know so i can then tell them.
    Kind regards
    Mark

  4. #4
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Owch!

    I know there have been numerous reported problems with the turbos on 1.9CDTi engines, but no idea if those problems bear any resemblance to yours, I'm afraid.

    Have you tried at your nearest Holden place?

  5. #5
    Regular Member glenboy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Sunny Dartmoor
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hope you get to the bottom of your problem.......

  6. #6
    Full Member Jay Kay 313's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Burgess Hill
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    and hope you get your motor sortted soon
    Astra Estate SRi XP 1.7 CDTi 100

  7. #7
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by jordamar View Post
    i was driving home when I heard a whooing noise from the engine bay. The car had no grunt in it, a complete lack of power.
    I had that on my Mondeo 2.0 TDCI (PSA group engine), see if this sounds like it

    When driving with the windows down it sounded like there was rain and then a torrent of water!
    With the bonnet up the engine sounded fine and even on static revving, no unusual sounds

    A few hours later, about 200 miles, I was about to overtake a lorry and noticed large amounts of black smoke behind me, where I had clearly booted it
    I booked the car in, and the earliest they could take it was three days away
    Over the next few days it got worse, and almost any pressure on the accelerator resulted in plumes of black smoke and the most unreal wooshing noise

    The EGR pipe on the turbo had split
    Due to its location it was 4 hours labour and the car had to stay with the dealership overnight to ensure the welds were cold and correct

  8. #8
    Regular Member glynn's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    stevenage, hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi m8 and to vectra-c........

  9. #9
    Regular Member joules2.0t's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    surrey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats


    Trim : SRI


    Year : 53

    Default

    Good luck getting ya turbo sorted. I am sure someone on here will be able to help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Advice desperately needed!
    By s1nglef1sh in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 57
    Last Post: 23rd April 2009, 20:47
  2. New Signum Owner seeking reliable garage for servicing
    By mikeh71 in forum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 24th July 2008, 15:56

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •