User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: limp mode

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused limp mode

    Hi all, had a problem with my vectra today it's a 2.0 dti 53 plate 46K on the clock, I was doing 70mph on the motorway when it suddenly went into limp mode and a warning spanner appeared on the dash, pulled over and stopped the engine and restarted and all seemed to be OK, also noticed am getting black smoke on heavy acceleration, can anyone give me a few pointers in the right direction. Cheers John

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi my 20dti went limp and from the forums on here i read that the thin air pipes at the front of the engine bay can split on the connections and one of mine had .. it was the one right at the front just to the right at the top where it joins a kinda sensor thingy .. i cut the split piece out and havent had any more problems .. its worth checking all your pipes for splits mate.. derek

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default limp mode

    Hi thanks for the quick response will check the pipes you mentioned hope its an easy one.

  4. #4
    Regular Member nutron's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    South Central England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : very

    Engine : Z19DTH

    Year : Nosey

    Default

    Split boost pipes are common and you should be able to hear it blowing from the engine bay if you get someone else to rev it.

  5. #5
    Regular Member m_r_shaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Sunny Waterloo, just outside Liverpool.....
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by dmoffat View Post
    Hi my 20dti went limp and from the forums on here i read that the thin air pipes at the front of the engine bay can split on the connections and one of mine had .. it was the one right at the front just to the right at the top where it joins a kinda sensor thingy .. i cut the split piece out and havent had any more problems .. its worth checking all your pipes for splits mate.. derek
    yeah, same here mate...couldn't beleive how easy a fix it was!!!!

  6. #6
    Regular Member ChrisFox's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Definitely sounds like split hose, mine did the same two months ago...just before the EGR valve went!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Limp mode?
    By chrosty in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 18th April 2012, 12:35
  2. Limp mode help
    By neill in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 20th March 2012, 19:53
  3. Limp mode or dead mode
    By JSYSH466Y in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 2nd July 2009, 09:46
  4. Limp mode
    By dan1983 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 3rd July 2008, 18:35
  5. Limp mode
    By dan1983 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 3rd July 2008, 10:34

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •