User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: boost gauge

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    doddington
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default boost gauge

    hi every one i have a 2.0t 2003 signum i fitted a faze boost gauge about 3 mouths a go i thought it was ok till my m8 said its not holding vac when am off the gas i thought it was normal not to read any thing when off the gas when i pull a way hard it reads boost when i come off the gas hard it reads vac the it will go bk to 0 psi is that right i have made a vid of it its not very good as i have only jusy done it hope some one can help

    here is the vid
    http://s257.photobucket.com/albums/h...t=MOV00243.flv

  2. #2
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Nah, something's definitely wrong there.

    Sat on idle the gauge should be giving a vac reading. As soon as you start to apply the throttle it'll then move into the boost range, when you lift of the throttle it'll then drop back into the vac range until you apply the throttle again. It shouldn't be dropping back to zero like it does. The only time it would read zero is if the engine is off, or if you are applying a bit of throttle i.e. you would be gradually accelerating.

    Where exactly have you tapped the boost gauge into?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    doddington
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i will have to have a look when the miss's gets bk but i think its off the dump feed

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    doddington
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    do u have any pic's were the feed should be from ? many thanks nick

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    doddington
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i have a pic its not very good could some plz send me a pic of were it should be from


  6. #6
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I can't quite make out where you've got that as it's so dark, but I think you've got it kinda in the right place but possibly on the wrong side of the solenoid, hence why it's snapping back to zero all the time.

    Here's where I tapped off.....





    Hope you can see where I'm meaning from the pics - quick snaps on phone.

  7. #7
    Regular Member bradley's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Hartlepool
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    would i tap into the same place on my 2.0 dti elegance

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    sussex
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    you wont get any positive boost sitting stationary revving it as there isnt any load on the engine.

  9. #9
    Regular Member bradley's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Hartlepool
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by bradley View Post
    would i tap into the same place on my 2.0 dti elegance
    bump

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. boost gauge
    By Swedge in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 15th November 2012, 00:53
  2. boost gauge
    By marc vectra sri in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 24th March 2012, 12:25
  3. Boost gauge help!!!!!!!!
    By tomo41 in forum Troubleshooting
    Replies: 8
    Last Post: 26th June 2011, 17:36
  4. boost gauge
    By icetrix in forum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th March 2007, 21:01

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •