User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: TMS??

  1. #1
    Regular Member LAV6Y's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Lisburn, NI
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default TMS??

    Hi Guys,

    Can anyone tell me what the TMS is on my headunit? When i activate sat-nav it automatically trys to connect to a TMS station (think it's TMS??) What is it.

    Thx

  2. #2
    Regular Member bigcarman79's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by LAV6Y View Post
    Hi Guys,

    Can anyone tell me what the TMS is on my headunit? When i activate sat-nav it automatically trys to connect to a TMS station (think it's TMS??) What is it.

    Thx
    do you mean TMC?

  3. #3
    Regular Member LAV6Y's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Lisburn, NI
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes mate TMC Sorry

  4. #4
    Regular Member bigcarman79's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    when active its supposed to list any delays/warnings on route or in the area....however ive never had any displayed (NCDC 2013), so dont know if it works

  5. #5
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    never had any come up on our NCDC unit either....

  6. #6
    Regular Member MysteryElite's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    North Somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It's not enabled on the NCDC systems - I asked Vauxhall and NavTech about it when I had a Y reg B with the Nav and Phone system in, and it's close enough the same one in the early C models.

    I think on the later models with the larger screens (facelift only?) it is - whether there is a software update and new disk for the older systems I don't know - not checked recently.

  7. #7
    Ex Vec-C Admin Stevel's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Chester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    TMC = Traffic Message Channel.

    On mine I normally have between 80 and 120 "events" on display.

    More here:

    http://www.tmcforum.com/en/about_tmc...hat_is_tmc.htm

  8. #8
    Regular Member LAV6Y's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Lisburn, NI
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The only channel that i can tune to and get updates is Classical Fm.
    I have an NCDC unit and it does receive updates, but as said before, i have to be tuned to classical Fm. Asif thats gonna happen

  9. #9
    Regular Member sig63's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Belgium
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Insignia

    Trim : Cosmo

    Engine : 2.0 CDTI

    Year : 2011

    Default

    Quote Originally Posted by MysteryElite View Post
    It's not enabled on the NCDC systems - I asked Vauxhall and NavTech about it when I had a Y reg B with the Nav and Phone system in, and it's close enough the same one in the early C models.
    It is, but you need a sat nav disc not older than 2005 (I think it must have the iTMC-logo on it) and, as LAV6Y wrote, the radio must be tuned to a radio-station that sends the TMC-signal.

  10. #10
    Ex Vec-C Admin Stevel's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Chester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    So it's works differently to the CD 70??

    Mine is set to automaticaly find a station broadcasting the TMC signal although it was originally set manually for Classic FM. I changed the settings to see if it made any difference. (which it doesn't so far)

    I don't have to be tuned to Classic FM though. 90% of the time it's on radio five or playing a CD.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •