User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Another climate control problem

  1. #1
    Regular Member 24vElite's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Rustington, West Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Another climate control problem

    Probably following all the recent good weather there seems to be a lot of air con problems being noticed.
    Noticed this week that mine (climate control) was not cooling and only blowing warm air from the vents, despite temperature being set to "low" (<16C).
    Had the system regassed at Kwik Fit today (system evacuated, checked for leaks, refilled and repressurised). But still not blowing cold air, cooler but not cold. Guy at Kwik Fit said it may be the compressor, but I'm not so sure. When switched to auto the fan speed goes to max, so presumably the temperature sensors are working OK as the system realises it needs to blow increased cold air. So any ideas what else I can look at before I take it to be looked at? Heard about problems with servo motors, would this be the sort of problem that this would cause?
    Any ideas?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Portadown, N.I.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Someone with an advanced diagnostic kit can tell you if the compressor's working. I know with my kit (OpelscannerCan) I get a readout of the pressure of the aircon gas, that'd tell you if the compressor's actually working.

    Tim

  3. #3
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if it's blowing cold air of some degree of chill then i very much doubt it would be the servo motors.. my money is on the AC system still..

    Does the condensor get cold as well?..( the front most 'rad')
    how new is the pollen filter ( affects how much air actually flows)

    if the system is fully gassed ( which being kwik fit i'd be getting checked...) then it does point to the compressor... but before spending out over &#163;500 just on the parts, i'd get it totally checked out by a proper Aircon place.. kwikfit just won't know.

  4. #4
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if it's blowing cold air of some degree of chill then i very much doubt it would be the servo motors.. my money is on the AC system still..

    Does the condensor get cold as well?..( the front most 'rad')
    how new is the pollen filter ( affects how much air actually flows)

    if the system is fully gassed ( which being kwik fit i'd be getting checked...) then it does point to the compressor... but before spending out over £500 just on the parts, i'd get it totally checked out by a proper Aircon place.. kwikfit just won't know.

  5. #5
    Regular Member 24vElite's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Rustington, West Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Gsi3.2 View Post
    if it's blowing cold air of some degree of chill then i very much doubt it would be the servo motors.. my money is on the AC system still..

    Does the condensor get cold as well?..( the front most 'rad')
    how new is the pollen filter ( affects how much air actually flows)

    if the system is fully gassed ( which being kwik fit i'd be getting checked...) then it does point to the compressor... but before spending out over £500 just on the parts, i'd get it totally checked out by a proper Aircon place.. kwikfit just won't know.
    Just had a quick check and none of the coolant pipes seem to be getting cold nor is the front condensor rad very cold. Thinking about it I have not seen any pools of water under the car after using the CC. Would this still suggest a compressor problem?
    Haven't had chance to check the pollen filter or the servo motors yet, will have a look over the weekend. After that it's into the garage to see what I can get under warranty.

  6. #6
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    it would suggest the compressor is still switching out to 'safe' mode.. deffo time for a 'PRO' AC engineer to have a look, avoid kwikfit..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Climate control problem help!
    By CallumHill in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 18th December 2012, 23:20
  2. Climate control problem
    By CallumHill in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 11th December 2012, 23:58
  3. Air Con / Climate Control problem
    By itsmehere in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th May 2012, 21:33
  4. Climate control problem
    By POOL MAN in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 15
    Last Post: 11th June 2009, 09:00
  5. Climate Control problem
    By bnam in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 17th July 2007, 14:09

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •