User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: circuit tester + 2 min of your time to check your own car plz?

  1. #1
    Regular Member Craig1985's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    harwich essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default circuit tester + 2 min of your time to check your own car plz?

    Please could some one with a circuit tester check there AUX sockets (cigar lighter)


    he story is

    Front is reading +12.97ish volts which is right (red pin in bottom centre of socket and black on outter shell)

    but

    Rear (between front seats) read -12.97ish volts? again with (red pin in bottom centre of socket and black on outter shell)

    is this normal? is this why my phone charger blew up?

    going to stealers about this but dont want to be fed aload of cow $hit?

  2. #2
    Administrator Big-Pete's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Home or in the Gym
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    79 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Audi Q7

    Trim : S-Line Plus 245

    Engine : 3.0 TDV6

    Year : 2013

    Mileage : 3023

    Default

    I don't see there's a problem as you have the correct / same voltage at both sockets... 12.9v isnt particularly high, most 12v batteries sit at around that voltage and can take around 14v or 15v when charging.. What happened to the phone charger??

  3. #3
    Regular Member Craig1985's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    harwich essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    pete, the rear reads Minus? yeah it normally is around 14 when engine is one, had engine off,only ignition was on? strange how front is + and rear is _ tho?

    it smelt of burning and blew the fuse

  4. #4
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    185 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    if you connected the leads around the same way again ie Red meter lead probe to centre pin and black meter probe to outer shell you should read +12.97 volts in both instances.. if your 100% sure you have and you are truly getting -12.97 on the rear this could point to someone previously tampering with it and putting the neg and pos on the wrong way.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    sunderland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    You need to get that checked, as you say it should be a + reading not -

  6. #6
    Regular Member Craig1985's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    harwich essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ok thanks lads

    it was brand new when i got it march 2007

    only just gone to use it.

    yeh def - not + check loads of times now.

    wonder if i could blag a laptop out of vx? lol it blew it when i went to charge it may be lol

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    sunderland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by vectra1.9cdti View Post
    ok thanks lads

    it was brand new when i got it march 2007

    only just gone to use it.

    yeh def - not + check loads of times now.

    wonder if i could blag a laptop out of vx? lol it blew it when i went to charge it may be lol

    Its got to be worth a go

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Yep, sounds like the rear socket is wired the wrong way around.

  9. #9
    Administrator Big-Pete's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Home or in the Gym
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    79 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Audi Q7

    Trim : S-Line Plus 245

    Engine : 3.0 TDV6

    Year : 2013

    Mileage : 3023

    Default

    Quote Originally Posted by vectra1.9cdti View Post
    pete, the rear reads Minus? yeah it normally is around 14 when engine is one, had engine off,only ignition was on? strange how front is + and rear is _ tho?

    it smelt of burning and blew the fuse
    Oooops... didnt notice the -


    in which case i'd say either your tester is faulty or you've got an earth problem.. you cannot have -12v on a 12v supply..

  10. #10
    Administrator Big-Pete's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Home or in the Gym
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    79 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Audi Q7

    Trim : S-Line Plus 245

    Engine : 3.0 TDV6

    Year : 2013

    Mileage : 3023

    Default

    even if you had the leads around the wrong way the tester should still show +12v or slightly less as the supply is 12v.. every tester i've had (and i've had a few, im an electrician) shows the voltage on a car battery no matter what way round the leads are.. your best bet to prove polarity would be to check the continuity to earth from the outer of the socket to a suitable point on the body work, like a door hunge bolt etc.. that way you will know that the earth of the socket is actually earthed.. if you get a voltage reading whilst checking continuity then you know know its wired wrong..
    a correct continuity reading will show as a dead short or buzz if your tester has a bell or buzzer..

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Squeaky bum time!! Handbrake Recall Outstanding?? How do I check?
    By Vaux-Man-G in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 15
    Last Post: 25th June 2012, 13:05
  2. Best Time To Check Oil Level?
    By Avenged in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 25th January 2009, 21:38
  3. Tester
    By Vid in forum Signature & Avatar Testing
    Replies: 1
    Last Post: 4th April 2008, 20:02
  4. tester
    By dazza1964 in forum Signature & Avatar Testing
    Replies: 1
    Last Post: 15th June 2007, 17:40
  5. tester
    By stanleysh in forum Signature & Avatar Testing
    Replies: 0
    Last Post: 22nd April 2007, 17:11

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •