User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Cruise Control

  1. #1
    Regular Member bigcarman79's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Cruise Control

    OK, on a 60 mile journey to the coast yesterday, using cruise quite often, as you do!.......about 5 miles to go......I then need to speed up a bit, so i increased the speed on the cruise buttons, about 5mph then on the last tap, it turns itself off! Tried to engage again and nothing.
    I arrive at destination, get back in car aabout 6hrs later and try again.......All ok

    Anybody else had this problem?

  2. #2
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 9-3 Wagon

    Trim : Turbo Edition

    Engine : TID (1.9 16v)

    Year : 2010

    Mileage : 137000

    Default

    The CC can be disengaged by the clutch. There is a common problem where the clutch spring is too weak and the CC disengages its self. If it starts doing it more often try hooking the clutch up with your foot and if it all works fine then a spring is all that's needed.

  3. #3
    Full Member neverlandandy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    lanark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Elite Nav

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2012

    Mileage : 9k

    Default

    aye my cruise control is playing up as well took several presses of the button for it to work yesterday and wouldnt come on at all today

  4. #4
    Regular Member Morephun's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    everywhere
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vec c

    Trim : sri

    Engine : 150 cdti

    Year : 55

    Mileage : 108000

    Default

    mine stopped working for a few days on and off all the time . Put yer foot under the clutch and lift it up.I got vauxhall to fit a new clutch return spring and all as new again..

  5. #5
    Regular Member bigcarman79's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry forgot to mention its an auto!

  6. #6
    Regular Member Ian S100's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Southport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had a similar problem with the CC which I cured by tugging on the buttons in the opposite direction to the way they normally opperate - it freed it all up & fixed the problem

  7. #7
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 9-3 Wagon

    Trim : Turbo Edition

    Engine : TID (1.9 16v)

    Year : 2010

    Mileage : 137000

    Default

    Quote Originally Posted by bigcarman79 View Post
    Sorry forgot to mention its an auto!
    LOL, I imagine there's one on the big silly peddle as well.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cruise Control
    By tony100la in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 7th March 2010, 19:43
  2. cruise control
    By stuart bigboy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th May 2008, 21:14
  3. Cruise Control
    By Vaux-Man-G in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 12th May 2008, 17:36
  4. manual control or cruise control.
    By johnm in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 19
    Last Post: 6th February 2008, 14:20
  5. Cruise Control not there?
    By Robsey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 1st February 2007, 18:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •