User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Induction kit or not?????

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    South Wales
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Smile Induction kit or not?????

    I currently have the air box mod done with a standard filter in, i am attempting to fit a tuning box tomorrow to my 2.0dti to give it a bit more ooomph, so what are the pro's and con's of getting a K+N element to go in the original box over a full K+N induction kit??? Your thoughts are welcomed

  2. #2
    Regular Member S14RRJ's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Lancashire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    thinking of doing this mod, would like the same ideas please

  3. #3
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Panel filter all the way mate, unless your getting a fully sealed unit like the Viper

  4. #4
    Regular Member oil-burner's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    newcastle upon tyne
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i've got the 57i and dtuk tuning box on my cdti 150. the airfilter on its own before the box went on was fine, sounds fantastic. but once the box went on i got a spanner light when starting the car, goes straight out once car has started. had the code read and cleared but comes straight back on when you drive it. fault was air massflow sensor passing to much air which leans out fuel.

  5. #5
    Regular Member nutron's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    South Central England
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I've had this before myself, doesn't put the car into limp mode or noticabley effect performance. It will probably come on around the 4000+rpm mark and go off again when you drop under. I'd say not to worry about it, just make sure you've got a cold air feed to provide all that air you're using

    If you do want to stop it complaining, you could do what I did by using a larger bore MAF sensor. As a result you get the same mass of air flowing down the larger bore at a lower speed. This allows more air to get in but the ECU doesn't see as much of it because the MAF sensor is calibrated for a smaller bore.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. K&N Apollo CIS Universal Induction Kit vs. K&N 57i Induction Kit
    By LAZZEE RARSE in forum Petrol Engine related
    Replies: 5
    Last Post: 26th July 2010, 22:13
  2. Induction kit
    By andyprice86 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 11th May 2010, 14:00
  3. new induction kit on :D
    By damadom in forum Petrol Engine related
    Replies: 9
    Last Post: 15th May 2009, 10:54
  4. Induction Kit
    By Lee.. in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 15th May 2008, 23:17

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •