User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Egr valve changed today still has problems !!!!

  1. #1
    Regular Member andymcniven's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Egr valve changed today still has problems !!!!

    My car started juddering and spluttering and generally running sh**te last week , took it to local garage and code p0400 was displayed !

    So i changed my egr valve today and reset the fault code!
    Car seemed fine for first 2 miles then slowly came back however no spanner light yet in 10 miles ????

    The engine seems to change tone when you wiggle the injector wiring and first acceleration after wiggling is great then it starts chugging again ?

    Does the new egr valve need set up on tech 2 or anything like that ??

    Does anyone know the injector wiring repair kit part number ??

    Anyone have any more ideas ???

    Any help appreciated

    Cheers

    Andy

  2. #2
    Regular Member littlesxi's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    derby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    my car is running exactly the same mate,took it to vx dealer and they said its either maf sensor,egr valve or inlet manifold if that helps any.

  3. #3
    Vectra-C Obsessed Poster Drinky's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    on your momma !!!!!!!!!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I do know a few members have had "issues" with the injector wiring loom might be worth getting that checked out !!!!!!

    Back in a V6 !!!!!!!!!!!! And lovin it !!!

  4. #4
    Regular Member andymcniven's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have changed MAF too sorry should have said in original post !
    Would the wiring cause this particular fault ?

  5. #5
    Regular Member andymcniven's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    looking like could be inlet manifold like innit ? !!!!!!

  6. #6
    Regular Member DeanF's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Staffordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by andymcniven View Post
    looking like could be inlet manifold like innit ? !!!!!!
    Swirl Valves Sticking !!??

    Dean

  7. #7
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    265 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    Test to check wiring loom on injectors - Leave car idling and listen to engine note. carefully move the wiring for injector number 3 first one way then the other. See if it changes note, it will become 'lumpy' if the fault is present.

  8. #8
    Regular Member andymcniven's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yep Plasma it seems to do that do you have the repair kit part number so i can go to stealers in morning ?

  9. #9
    Regular Member littlesxi's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    derby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mine is a 120 and the wiring loom has been done any ideas anyone ,oh and its chugging out smoke like a power station.

  10. #10
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    265 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    Quote Originally Posted by andymcniven View Post
    yep Plasma it seems to do that do you have the repair kit part number so i can go to stealers in morning ?

    Was done under warranty mate, kit should consist of all 4 injector plugs attached to thicker wiring which will need splicing in further up the loom i believe. Havent got no part no's as i didnt think to get a printout of it when the job was done. be careful though as i think they'll want about £150 for the repair kit!!

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Changed out my N/S repeater today................
    By carperjake in forum Styling
    Replies: 2
    Last Post: 3rd November 2012, 19:18
  2. Changed filter and oil today is there anything else I could do?
    By rollercoaster63 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 19th January 2011, 18:01
  3. Egr valve, swirl valve problems etc..
    By Vicsterb in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 12th January 2011, 15:53
  4. changed vac pump today
    By barney490 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 3rd July 2010, 22:27
  5. vx changed me egr valve all good but..
    By robhullfury in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 28th July 2008, 18:47

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •