User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Can a Tech 2 Change Time on Dash?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Salisbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Can a Tech 2 Change Time on Dash?

    Howdie Folks,

    I have had an after market head unit fitted to my car, and was wondering if the nice people at VX would be able to change the time on my display instead of having to take out my headunit, put the the CD30 back in and do it that way.

    If anyone knows if this is possible it would be apprectiated.

    Rgds
    Aidi

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I think the only way is with the old stereo, but I could be wrong!
    Now I need a turbo to keep up!

  3. #3
    Regular Member Dave1.8's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ellesmere Port
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by akulla View Post
    Howdie Folks,

    I have had an after market head unit fitted to my car, and was wondering if the nice people at VX would be able to change the time on my display instead of having to take out my headunit, put the the CD30 back in and do it that way.

    If anyone knows if this is possible it would be apprectiated.

    Rgds
    Aidi
    Just out of interest, why did you put an aftermarket head unit in?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Salisbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I changed it as the CD30 is very basic. I now have an Alpine HU which can do CD, MP3 and has a connection direct to my iPod. Its fully wired to my steering wheel so now i have a system which can play almost anything without having to use wires, fm transmitters etc.

    Thanks also Dean, i am also under the impression its HU out and CD30 in.. Or just a bit of tape over the clock!

    Rgds
    Aidi

  5. #5
    Regular Member Damian's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Market Drayton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yep, twice yearly ritual for myself also, I tried living with the clock an hour out but it just got too annoying.

    Can have my Pioneer unit in and out now in about 10 mins !!!

  6. #6
    Full Member neverlandandy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    lanark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Elite Nav

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2012

    Mileage : 9k

    Default

    Quote Originally Posted by akulla View Post
    Howdie Folks,

    I have had an after market head unit fitted to my car, and was wondering if the nice people at VX would be able to change the time on my display instead of having to take out my headunit, put the the CD30 back in and do it that way.

    If anyone knows if this is possible it would be apprectiated.

    Rgds
    Aidi
    dont think so mate you would have to connect your old head unit to change time if it,s a vec c facelift think pre facelift and vec b you can change time from the stalk

  7. #7
    Regular Member sig63's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Belgium
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Insignia

    Trim : Cosmo

    Engine : 2.0 CDTI

    Year : 2011

    Default

    Quote Originally Posted by akulla View Post
    Howdie Folks,

    I have had an after market head unit fitted to my car, and was wondering if the nice people at VX would be able to change the time on my display instead of having to take out my headunit, put the the CD30 back in and do it that way.

    If anyone knows if this is possible it would be apprectiated.

    Rgds
    Aidi
    yes it is possible via tech2, but it'll cost you

  8. #8
    Regular Member Damian's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Market Drayton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by sig63 View Post
    yes it is possible via tech2, but it'll cost you
    Interesting, I asked my VX dealer a long time ago to change it during a service, he said it wasn't possible (and I do find him a very reliable dealer). I did have my doubts but at £50ish quid a pop the swapping method is far cheaper

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Salisbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks guys. Ill swap it out tomrrow. I can only assume that the T2 method would only take a min or so to complete... Its amazing the price they want to do it. Oh well it will give me something to do now the evenings are longer!!

    Thanks

    Aidi

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. dash backlight colour change
    By will-crowe in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 16
    Last Post: 22nd June 2012, 14:31
  2. vectra dash change
    By manghan in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 6th March 2010, 01:22
  3. Time Change
    By spennny in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 26th October 2008, 14:40
  4. Wheel Change/tech 2
    By cosmic in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 23rd March 2007, 20:37
  5. Dash Illumination change.
    By Merick in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 12
    Last Post: 20th March 2007, 10:01

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •