User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: Power Loss

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused Power Loss

    I have a 3.0 CDTI automatic (Nov 2004). Have just had 81000 mile major service and cambelt change. On first long run out after 300 miles engine started to lose power on accelleration over 70 mph (2000 rpm) or up hills. Car judders and there is no additional power as accellerator is depressed. Foot down hard to kick in some speed achieves nothing. Problem at lower speeds (1500 rpm) when going up hills and when trying to accelerate after a short run at any constant speed. No warning lights.
    In for diagnostics tomorrow but can anyone give me a heads up as to what may be the problem as the guy at VX seemed baffled.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Worcs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused

    i would also like to know, but my e/m light has been on loads of times, and the loss of power is because the car keeps going in to limp mode, which wont get above 50mph, been in to vux and they said it was glow plugs, so got some new ones, and still doing it, but this time it looses power but the e/m light dose not come on, ??? me for help to please.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    cornwall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi i am a vx master tech and i have replaced the glow plug control unit on these before with this problem it is located under the drivers headlight behind bumper, hope this helps

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 11th March 2015, 00:55
  2. loss of power
    By STRETCH2009. in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 8th August 2012, 18:44
  3. Power loss HELP
    By dezzyb66 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 28th July 2012, 12:34
  4. 2L DTI '53 Loss of Power
    By BigTunz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 3rd November 2011, 17:27
  5. loss of power
    By philly in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 11th May 2009, 07:21

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •