User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: CD70 Radio code

  1. #1
    Regular Member bgm46's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    South Queensferry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default CD70 Radio code

    Hello,

    Can anyone tell me if the security code on my car pass is the
    radio code for a CD70.

    The reason i am asking is i have nothing next to my radio code and i am
    planning on disconnecting my battery to reset the spanner fault light.
    Thanks,
    Brian

  2. #2
    Regular Member pricey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Dewsbury, West Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The newer 'full canbus' units don't have a code, it's all installed/taken out via tech2.
    Disconnecting the battery won't affect the unit. (apart from losing the stations maybe)

  3. #3
    Regular Member bgm46's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    South Queensferry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Perfect, cheers for the quick reply
    Brian

  4. #4
    Regular Member pricey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Dewsbury, West Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default


  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by bgm46 View Post
    i am
    planning on disconnecting my battery to reset the spanner fault light.
    Have you resolved the problem that put it on in the first place?
    If it's remaining on when the engine is running, then you haven't.
    If it is remaining on until the engine is running, then it's only indicating a stored fault and will clear itself within a number of clean start ups / number of days without the need to disconnect he battery.

  6. #6
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by bgm46 View Post
    Can anyone tell me if the security code on my car pass is the radio code for a CD70.
    Security code is the car immobiliser code. Certain programming operations by Tech 2 will require this to be entered to allow the technician to proceed. As above, no code on the CD70 required after disconnecting battery.

  7. #7
    Regular Member bgm46's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    South Queensferry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Big Dave,

    The spanner is only there until the engine starts, i caused it in the first place when i was spraying stuff called 10k boost into the air inlet (sprayed it in after the MAF sensor but had to disconnect the inlet pipe hence causing the fault).I have just connected the battery back up and the time/date has been reset but the spanner still shows upon switching the ignition on.
    The reason i was trying to clear it is that this morning on the way home from work i had 2 large puffs of blue smoke when accelerating, i sometimes get smoke but nothing like this so wanted to see if there was a problem by clearing any stored faults and keeping my eye on it over the next few days.

    Brian

  8. #8
    Regular Member bgm46's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    South Queensferry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers Duncan, was replying to previous thread. All connected up now and Radio is fine.

    Brian

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by bgm46 View Post
    I have just connected the battery back up and the time/date has been reset but the spanner still shows upon switching the ignition on.
    Does disconnecting the battery actually clear stored fault codes anymore? It used to, but I suspect like anything else Vauxhall, it'll need tech2'ing to have them cleared (or as mentioned earlier, so many clean start ups/number of days.

  10. #10
    Regular Member bgm46's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    South Queensferry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i will just wait until it clears via amount of engine starts, i searched previous posts earlier to see if it can be reset so was worth a try.
    Time to start annoying the neighbours with constantly starting it!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Car Pass - Result! Key Code & Radio Code
    By mxt in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 20th December 2010, 13:01
  2. Radio Code
    By dazzh in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 9th March 2010, 13:53
  3. CD70 navi radio code
    By lloyd_456 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 21st October 2009, 22:08
  4. radio code
    By ADAM123 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 20th June 2009, 00:07
  5. radio code
    By jamesv6 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 24th September 2006, 16:29

Visitors found this page by searching for:

cd70 enter security code

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •