User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Weak Radio Signal!

  1. #1
    Regular Member chrisschild's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Hatchback

    Trim : SRi

    Engine : 2.2 DTi

    Year : 2003

    Default Weak Radio Signal!

    This has been annoying me for over a year now (considoring I've only owned the car 14 months!)

    Basicly, the standard CD30 (I think) headunit was fine, but as always, I removed and replaced with a motorised tv/dvd player tuner unit. This works fine, apart from having a week radio signal. Its constantly trying to search for a better signal and ends up loosing what it originally had....somethings while the car is stationary!!!

    Now, I'm sure its not the car, as it did the same on my old Vec C.

    I have also tried another manufacture of headunit, and its the same. And to top it off, both units did the same in an 03 Plate VW Passat.

    Could it be a simple 'Signal Booster' required, if they exist?

    Regards,

    Chris

  2. #2
    Regular Member Leviathan's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Middlesbrough, Cleveland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Is it a headunit of eBay - you know, imported from hong kong? I have had one in the past and the signal was horrific.

  3. #3
    Regular Member chrisschild's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Hatchback

    Trim : SRi

    Engine : 2.2 DTi

    Year : 2003

    Default

    Nope, both are UK spec (Kenwood & Sony) purchased from Halfords.

    Chris

  4. #4
    Ex-Staff Full Member Ian T's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Skynet HQ EMEC#5
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I also changed the head unit & signal dropped.
    What it could be, I changed my aerial for the 'shark fin' style functional one.
    When I had headlining down, there is a power feed to the aerial base. I connected this to my new aerial, but still have weak signal.

    I think that the original head unit must send a feed to the aerial.
    When the weather improves & I get chance, I will try to put a seperate feed to it to see if it improves.

    This may be something to look at

  5. #5
    Regular Member chrisschild's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Hatchback

    Trim : SRi

    Engine : 2.2 DTi

    Year : 2003

    Default

    Bump

  6. #6
    Regular Member GoldenWonder's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I swapped out my CDR2005 (with a pretty poor reception to be honest) with my Panasonic MP3 unit.

    I noticed the signal seemed to drift away a lot more - so I tape the aerial connector to the back of the HU - to keep a nice tight connection and it cured the problem.

    Although the aerial cable didn't require an adaptor, it never felt as tight as on the mounting cage of the CDR2005 - taping it up tight must have removed some of the 'give' and no problems now!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CDR2005 - Radio station/signal faulty
    By mat in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 6th August 2012, 09:39
  2. Poor radio signal Vectra C
    By Haza1981 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 28th June 2011, 19:18
  3. Fiesta Mk5 Radio Signal Issue
    By Vaux-Man-G in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 9th November 2009, 14:06
  4. Possible Radio Signal Problem
    By saintdean in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 3rd July 2009, 14:23
  5. Weak at the knees
    By Spikey© in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 30th June 2006, 09:31

Visitors found this page by searching for:

cdr2005 how to stop weak signal search

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •