User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: My CDTi goes with a thud !

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Germany
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default My CDTi goes with a thud !

    Hi,
    I have a 2005 1.9 CDTi 150 BHP Signum, Its an automatic, and recently when it changes up gears and the revs around 3000, it suddenly revs up to abut 4000, when I take my foot of the accelerator, in drops down to around 2000 with a large THUD. ....It does not happen all the time, but it seems to be getting more often. Its got around 50K on the clock. Any ideas ?

  2. #2
    Regular Member AndrewTi's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Guttedsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Check your gearbox oil, if it looks like a Mcdonalds strawberry milkshake, the oil cooler seal has gone, the car shouldn't be driven as it can and will completely destroy the gearbox internals.

  3. #3
    Regular Member Signum_CDTI's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Somewhere and Nowhere....
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default



    Doesnt sound good that - look at triple threas threads on his Siggy.... could this be a similar problem??

  4. #4
    Regular Member Steel's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Sheffield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Default

    My mates 2.2 auto went the same way but his was out of warranty, as stated the seal on the oil cooler goes and it wrecked his box, I would get it into the stealers and report it now, if you have any warranty left they should honour it even if it does go bang when the warranty is out if you report a problem now. (hoping you still have some warranty left)

  5. #5
    Regular Member mushy2007's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Get it checked mate, i have the same car as you but an 06 plate with the revised setup so this problem, if thats what you've got does,nt happen.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Germany
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks guys, took it to Opel this morning, who tech 2'wd it, and could find nothing wrong, passed on what you guys said, he looked around with a torch, check the red fluid in the plastic bottle (show'w what I know about cars !!!) said he will upgrade my software (any idea what he did upload from the tech 2 ?) and then took it for a couple of miles spin with me. of course she went without a hitch. He told me that the new software may show somehing up, and that I should drive it around for a while, and see what happens.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    im watching this one as a mate has the same problem 150cdti auto

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. rear thud type sound-shocks or bushes?
    By Vaux-Man-G in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 19
    Last Post: 7th June 2008, 12:56
  2. Slight engine judder/thud for fraction of a second
    By gekornro in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 3rd April 2008, 21:48
  3. thud noise from rear wheel
    By al100 in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 4
    Last Post: 11th December 2006, 11:25

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •