User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Aftermarket Headunit

  1. #1
    Regular Member mshaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    North Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Aftermarket Headunit

    HELP!!!!!!!

    I have had my Pioneer headunit in my 53 Plate car for a while now, and i have just got round to buying a stalk adaptor.

    The problem i have is that when its plugged in it just doesnt work. I have spoken in-directly to Connects 2 and they have said that i have the Digital Steering wheel with the analog ISO plugs and there is nothing they can do to make this work. They said that my car is in a no mans land where they were just changing to the CAN-BUS system.

    Is this true? or has anyone else had this problem?

    Also i was thinkin that if my steering wheel controls are connected to an old plug then it must still only be one lead that i need to find to get these controls to work. Am i just talking crap or is this fixible.

    Please Help me!!! Its very annoying that i cant get this to work.

  2. #2
    Ex Vec-C Admin & Founder Graeme's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    it is a minefield mate. mines is an 04 plate and i fitted a pioneer unit but have just used the remote that cae with it. Pioneers website says there is a lead but i have not gotten round to trying to find out for certain if it would work or calling them

    http://www.pioneer.co.uk/files/pdf/H...ptersChart.pdf

  3. #3
    Ex-Staff Full Member Ian T's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Skynet HQ EMEC#5
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I fitted a Sony headunit to my 53 plate vectra, along with a Connects2 stalk & display adapter.
    To start with mine didn't work either. I then re-checked everything & found I had missed putting power feed to the connects2 unit.
    This may be something worth checking

  4. #4
    Regular Member vectragsi3.2's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cheshire/staffordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Ian T View Post
    I fitted a Sony headunit to my 53 plate vectra, along with a Connects2 stalk & display adapter.
    To start with mine didn't work either. I then re-checked everything & found I had missed putting power feed to the connects2 unit.
    This may be something worth checking

    i have an alpine headunit with the same setup and i had a problem at first powering it up but it just needed the live feed changing over

  5. #5
    Regular Member mshaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    North Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    So what did you do to get power to it, just feed it off something else. Its a nightmare, Does anybody have a sketch or know what each cable does on the third plug, the wider one.

  6. #6
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Yep they are right, your car must be still half canbus and I could not find a working solution

  7. #7
    Regular Member AndrewTi's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Guttedsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Fag lighter.

  8. #8
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Quote Originally Posted by Ian T View Post
    I fitted a Sony headunit to my 53 plate vectra, along with a Connects2 stalk & display adapter.
    To start with mine didn't work either. I then re-checked everything & found I had missed putting power feed to the connects2 unit.
    This may be something worth checking
    was yours half or full canbus?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by merikiito View Post
    was yours half or full canbus?
    53 plate Vectra will be halfcanbus.

  10. #10
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Quote Originally Posted by Big Dave View Post
    53 plate Vectra will be halfcanbus.
    53 plate was the crossover period so it might have been full canbus which will work. If it was half canbus then I am going to be gutted as I could not get the steering controls to work on my old car

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. The pros and cons of an aftermarket headunit
    By cont1204 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 27th December 2010, 22:39
  2. Aftermarket headunit wired to battery
    By tubby in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 7th October 2010, 22:03
  3. Fed up - please help... Aftermarket double din headunit fitting
    By andyfeeny in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 23rd July 2010, 19:42
  4. Vectra Aftermarket Headunit Help
    By jmacp in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 18th May 2009, 21:35
  5. Aftermarket Headunit
    By bigdan in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 19th December 2006, 21:56

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •