User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: stuttering uphill

  1. #1
    Regular Member ALD's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    South Lanarkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default stuttering uphill

    Anyone experienced this, I've only had the car 4 weeks, and its happened twice now, i've now realised it only happens on an incline when the car is not driven hard and happens around 30-35mph in 3rd & 4th gear.

    already been to the dealers with no success, probably because it won't do it everytime its driven, and no fault code appeared.

    The only thing I can think of is the fuel pump or something, any thoughts what could cause this?

  2. #2
    Regular Member Karl's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Sunderland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    what revs are you at when it stutters?

  3. #3
    Regular Member ALD's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    South Lanarkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    from memory its between 2k and 3k, will need to double check next time it happens

  4. #4
    Regular Member Dodger's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I get same when in cruise control is on, in fourth gear going up an incline, the car seems to keep surging faster then backs off again. I think it's only minor though.

  5. #5
    Regular Member Karl's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Sunderland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    IIRC that's when the turbo is just starting to come online in a 2.0T aint it? Might be that its JUST coming on then off. I take it you can cleanly accelerate through this? (gently if you know what I mean) and that its only there when sitting at a constant speed?

  6. #6
    Regular Member ALD's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    South Lanarkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Karl View Post
    IIRC that's when the turbo is just starting to come online in a 2.0T aint it? Might be that its JUST coming on then off. I take it you can cleanly accelerate through this? (gently if you know what I mean) and that its only there when sitting at a constant speed?
    thats right, when I'm just at a constant speed it happens.

    so basically it might not be specific to my car, its just at the point of the turbo kicking in.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Plymouth, Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi soon VXD

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 07

    Mileage : 65k

    Default

    ive got this problem but all the time!!! well i say all the time its mor 70% of the time. cruising on the motorway i use cruise control and sometimes its fine and works normally then 70% of the time it surges on and off the power all the time.... uphill, downhill, flat.

    Ive got GSi so 3.2 v6..... no turbo range to be sitting on the edge of.

    any idea's???

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of Power when going uphill
    By DonDedders in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 27th August 2014, 12:21
  2. 1.9CDTI 120 - Stalling on mways uphill...
    By RichieClyde in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 30th August 2013, 21:51
  3. Cdti stuttering
    By gtirobbie in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 38
    Last Post: 23rd June 2012, 16:38
  4. Car with spanner on when uphill or downhill??
    By SlowCoach in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 11th June 2012, 00:49
  5. Uphill Race
    By Penfold in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 30
    Last Post: 29th September 2007, 09:49

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •