User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Fuses blowing

  1. #1
    Regular Member rob1964bike's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Elgin Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Lightbulb Fuses blowing

    Hi Guys, I am taking car to garage this week so they can trace the fault that's causing the cigar lighter and rear power socket to blow the fuse every time sat nav is connected. Has anyone any ideas?

  2. #2
    Regular Member MysteryElite's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    North Somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sounds like a fault in the SatNav rather than the car. Does it have an alternate power source like a docking station you can try?

  3. #3
    Regular Member rob1964bike's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Elgin Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sat Nav is fine in other car. So unlikely to be that. Also blows with phone charger. Cheers though.

  4. #4
    Regular Member MysteryElite's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    North Somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Fair enough - very odd, guess there must be a circuit fault or short in the accessory socket itself.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Have you tried plugging it into the rear outlet and seeing if the fuse still blows?

  6. #6
    Regular Member rob1964bike's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Elgin Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi Dave yes it affects the 2 sockets?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Do you happen to know the current drawn by the satnav adaptor?

    I take it you've got the correct size fuse fitted? which should 30amp.

  8. #8
    Regular Member rob1964bike's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Elgin Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi Dave,

    Yes its 30amp fuses its blowing. Don't know about the current drawn but unit works perfectly in an N reg VW polo?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    As already mentioned then, a faulty socket or short somewhere. I take it you've looked down into the socket to make sure a small coin or other metal object hasn't fallen in?

  10. #10
    Regular Member rob1964bike's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Elgin Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No Dave you're talking to wrong guy I struggle to change a light bulb in House lol. I'll take a lok though.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fuses
    By roverjay in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 16th March 2012, 00:50
  2. Help with Fuses!
    By SRIstu in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 4th December 2008, 22:49
  3. Fuses
    By mickontherun in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 18th October 2007, 17:06
  4. ??Fuses
    By alid32 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 10th September 2007, 22:13
  5. fuses
    By topbuzz in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 24th March 2007, 22:35

Visitors found this page by searching for:

fuse for rear power outlet on astra j

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •