User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Vectra 3.2 GSI not starting

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Kilmarnock
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Vectra 3.2 GSI not starting

    Hi all,

    Hoping this is something simple but somethign tells me not...

    Just went to start car and all i get is a clicking noise. Various warning lights/messages flash up but nothing from engine. Central locking/lights, etc all work so i don't think it could be battery?

    EDIT: Just read another thread where guy had constant clicking (relay) and had a flat/faulty battery. Can you jump start this car? I have heard it can damage ECU,etc?

    Was working perfect yesterday. We have had high winds and rain up here but not sure that'll be the cause!!!

    Thanks for any help at all.

    Cheers

    RoddyKFC
    Last edited by RoddyKFC; 22nd February 2008 at 14:06.

  2. #2
    Regular Member gtr1000's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Carmarthen
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Don't be fooled that it's not the battery.

    My Rover 800 was exactly the same - everything worked but wouldn't start. Called out recovery service and straight away he pinpointed the battery.

    Apparently, to start the car, you need about 90% of what's in the battery. The other 10% is used for ancillaries.

    I got mine jump started with a battery pack then replaced the battery, now all's well.

  3. #3
    Regular Member Signum_CDTI's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Somewhere and Nowhere....
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default


  4. #4
    Regular Member gtr1000's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Carmarthen
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    According to my owners manual (2002 GSi), you can jump start. If you havn't got the manual, have a look here, page 222 IIRC.

    http://www.vauxhall.co.uk/vx/static/...traAug2002.pdf

  5. #5
    Regular Member gtr1000's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Carmarthen
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    EDIT - pages 224 & 225.

  6. #6
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    When the battery goes on these cars it's just like an on/off switch...change the battery is my advice

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Kilmarnock
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Thanks all.

    Yep i think its the battery as well. central locking now not working. Problem now is that i never got the car pass when i bought car (private sale) Trip to dealers...

    Cheers

    Roddy

  8. #8
    Regular Member gtr1000's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Carmarthen
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by RoddyKFC View Post
    Thanks all.

    Yep i think its the battery as well. central locking now not working. Problem now is that i never got the car pass when i bought car (private sale) Trip to dealers...

    Cheers

    Roddy
    Have you tried opening the drivers door with the ignition key? At least then you can get the bonnet open . I havn't got a car pass with mine but it doesn't prevent me getting inside the vehicle.

    If you can at least get the engine started by jumping, that will get you to a garage. Even Halfrauds will fit a battery for you and IMHO, that's cheaper than a VX stealer.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Kilmarnock
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Yeah, i can still get in car. I meant a trip to dealers to get radio code, etc as i've had to disconnect battery.

    Cheers

    Roddy

  10. #10
    Regular Member gtr1000's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Carmarthen
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I disconnected my battery the other day for 3 hours to re-set the ECU. When re-connected, radio still worked, no loss of memory. Only thing I found was the one-shot function on the windows needed re-setting as per the owners manual.

    If you've got the NCDC2015 or similar (not CD70), the IIRC you don't need a code as the radio memory is unique to your motor.

    Have checked owners manual and it doesn't mention coding. http://www.vauxhall.co.uk/vx/static/...13_15_2002.pdf
    Last edited by gtr1000; 22nd February 2008 at 15:09. Reason: Additional info added, radio model clarified.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Non starting Vectra 1.8Ls
    By dotey67 in forum Troubleshooting
    Replies: 8
    Last Post: 27th January 2013, 19:33
  2. Vectra not starting
    By hamish123 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 14th June 2011, 21:36
  3. Starting to like my vectra now !!!
    By renton608 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 11th February 2011, 01:07
  4. vectra not starting
    By carl in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 28th December 2007, 03:10

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •