User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: cruise control

  1. #1
    Regular Member VEC-MAN's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    LEICESTERSHIRE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cruise control

    hi all, been down london for the day, used the c.c on the way down no problem.was fine on the journey home until i stopped for fuel. gets upto speed and the c.c wpuld not turn on.
    any ideas!!!!

  2. #2
    Regular Member vectra 120's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Washington Tyne & Wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you checked the spring behind the clutch sometimes get stuck as this will stop cc from working?

  3. #3
    Regular Member Stu14t's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Perth, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I've done this also and it may be what you did.

    I think you have to press the break pedal to activate the system when you start up and drive off. If you just move off onto a motorway you may not have to press the break.

    Just a thought.

  4. #4
    Regular Member ion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    walsall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yep, you do have to press the brake to activate it.

    If you started up & pulled away without doing so it definitely will not work.

    After you touch the brake at any time it should then work again.

  5. #5
    Regular Member VEC-MAN's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    LEICESTERSHIRE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by ion View Post
    Yep, you do have to press the brake to activate it.

    If you started up & pulled away without doing so it definitely will not work.

    After you touch the brake at any time it should then work again.
    hi guys , yes that does make sense , i did pull away to re join the m.w,
    did nit touch the brake for miles ,did`nt try again after that.

    thank you.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Rutland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Often catches me out too, just a quick tap on th epedal and all is fine.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Rutland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Or I suppose yours could be broken!

  8. #8
    Regular Member glynn's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    stevenage, hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    could be a switch on the clutch pedal or the brake pedal

  9. #9
    Ex Vec-C Admin ed taylor's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Looking Through a Camera Lens.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 V6

    Year : 04

    Mileage : 000

    Default


    Nice to meet up with you pete. I bet you though who is this "loony" following me......... mind you my sat nav was no better either.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cruise Control
    By tony100la in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 7th March 2010, 19:43
  2. cruise control
    By stuart bigboy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th May 2008, 21:14
  3. Cruise Control
    By Vaux-Man-G in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 12th May 2008, 17:36
  4. manual control or cruise control.
    By johnm in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 19
    Last Post: 6th February 2008, 14:20
  5. Cruise Control not there?
    By Robsey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 1st February 2007, 18:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •