User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: 2 Issues - Advice please

  1. #1
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default 2 Issues - Advice please

    I have a Vectra CDTi 150 Auto, 55 plate 34,000 miles:

    Issue 1). when I first get in the Car switch the radio on without the key in sounds quite normal, If I start the engine the volume and Bass seemed to be quite a bit quieter until I adjust the volume level it appears back as it was previous, is this normal?

    Issue 2). Engine ticking over in neutral sounds quite a typical Diesel Engine, if I engage it into Drive (D) whilst obviously foot on brake the noise of the typical Diesel sound seems to be more exagerated, is this normal?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    I have a Vectra CDTi 150 Auto, 55 plate 34,000 miles:

    Issue 1). when I first get in the Car switch the radio on without the key in sounds quite normal, If I start the engine the volume and Bass seemed to be quite a bit quieter until I adjust the volume level it appears back as it was previous, is this normal?

    P.S. theres a slight crackle noise when I adjust the volume button

    Issue 2). Engine ticking over in neutral sounds quite a typical Diesel Engine, if I engage it into Drive (D) whilst obviously foot on brake the noise of the typical Diesel sound seems to be more exagerated, is this normal?

    Thanks in advance.

  3. #3
    Full Member neverlandandy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    lanark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Elite Nav

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2012

    Mileage : 9k

    Default

    sounds like a loose wire and when starting the engine vibrations make it worse

  4. #4
    Regular Member AndrewTi's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Guttedsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    CD70 Navi?

    Quiet on startup is quite normal. The crackling volume control - just rapidly turn it up and down a few times, it'll soon sort it.

  5. #5
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    Quote Originally Posted by AndrewTi View Post
    CD70 Navi?
    yes ..

  6. #6
    Regular Member markm's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Portsmouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Aren't there different volume settings for Ing on and Radio on with Ing off,

    Could be wrong ??

  7. #7
    Regular Member BlueRob's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Mexico
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Regarding problem one....might be do to the Volume/speed control....try to turn that feature off and see if that cures it
    Sorry the best that came to mind HTH

  8. #8
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default posted earlier but no replies ...

    I have a Vectra CDTi 150 Auto, 55 plate 34,000 miles:

    my Engine ticking over in neutral sounds quite a typical Diesel Engine, if I engage it into Drive (D) whilst obviously foot on brake the noise of the typical Diesel sound seems to be more exagerated, is this normal?

    Thanks in advance.

  9. #9
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    Quote Originally Posted by BlueRob View Post
    Regarding problem one....might be do to the Volume/speed control....try to turn that feature off and see if that cures it
    Sorry the best that came to mind HTH
    where would I locate that feature?

  10. #10
    Regular Member david-bell's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    eastlothian scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra vxr

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 v6 turbo

    Year : 2008

    Mileage : 31000

    Default

    sounds like the thrust bearing ?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. MPG Issues
    By skip85 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 21
    Last Post: 25th January 2013, 11:02
  2. key issues
    By purple170503 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 10
    Last Post: 15th June 2011, 08:10
  3. Anyone on O2 having issues?
    By Ziggy in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 8
    Last Post: 24th November 2010, 22:14
  4. Advice on safety issues with self repaired brakes.
    By ectraz in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 31st March 2009, 11:23
  5. PC Issues
    By GazVXLINE170 in forum General Chat
    Replies: 4
    Last Post: 29th November 2007, 20:00

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •