User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Help needed!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Help needed!

    I have a 54 1.9 CDTi 150. Last night in the snow I had to brake heavily and the ABS engaged. Then as I was setting off the traction light lit up for a couple of seconds and went off. The next time I had to use the brake I noticed that when I press the pedal I could hear air from the pedal. The brakes work fine and when the enigne is turned off the pedal hardens after a couple of pumps (as per norm). Any help would be great.

  2. #2
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Traction light lighting up as you set off, given you were on snow, would be normal. The light is simply indicating that the TC system has cut in.

    What do you mean by hearing air from the pedal?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi Duncan, thanks for your help mate. It's a bit like a pumping sound. When I press down it sounds like air coming out and when it depresses it sounds like air sucking in. I turned the engine off and stuck my head under the bonnet and asked someone to press the pdeal. I could hear the same 'sucking and blowing' noises but it was too dark to see anything. Hope this makes sense!

  4. #4
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I think it's just the normal sound of the hydraulics. <Goes outside to listen to his>.......

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I hope it is, but it is quite noticeable. It is definitely loud enough to hear when the engine is running. And I've definitely never noticed it before.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I've just been out to try it again. It sounds a bit like when you use a foot pump to blow up an inflatable. It's definitely not the normal sound. The actual use doesn't feel any different. Pedal doesn't go al the way to the floor or anything.

  7. #7
    Regular Member WHOOSH05's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    On the back wheel
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thats normal you can hear it when the engine's not running.

  8. #8
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    it's the noise of the servo working......

    funny you never heard it before the 'incident'.... but that'll be what it is..

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks guys, much appreciated!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Amp help needed
    By minimission83 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 5th March 2012, 22:17
  2. help needed
    By sebadee in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 21st January 2011, 19:57
  3. Help needed!!
    By seannygoat in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 13
    Last Post: 26th December 2010, 17:23
  4. Help Needed
    By Andie-100 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 19th December 2010, 21:51
  5. How To Needed........
    By spennny in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 6
    Last Post: 17th July 2009, 14:17

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •