User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: CDTi Question

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Belfast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default CDTi Question

    Does the 3.0 V6 CDTi have the "swirl valves" that seem to cause much heartache on the 1.9 CDTi variant?

    If so, can anyone point me in its general direction?

  2. #2
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    no they havent got swirl actuator set up ....only the 1.916v has them ....but the old 2.0 and 2.2 diesel had them in basic form ...and the new vx petrol engines have them...

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Belfast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Any idea what would cause an intermittant power loss on the 3.0 lump then?

    Sporadically, the power dies anywhere between 1800 - 3200 rpm, in any gear, hot or cold.

    If I lift off the loud pedal and then put the boot down again, all power regained and she goes like the perverbial **** off a stick.

    I changed the fuel filter today as a precaution but i'm not convinced this will make a button of difference.

    Confused.

  4. #4
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    they do have a problem on aceleration with the high presure fuel pump if you take it to a dealer and ask them too look at it they can check it out on the data list in the enigne ecu and confirm it is this problem ....they list some parts to be fitted to the injector pump so a new pump isnt needed but to dig it out it will be a very big job ...does the man light come on why it is loosing power?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Belfast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    It was at the dealer for a tech2 yesterday due to a suspected glow plug relay circuit problem (and EM Light on full-time due to this).
    I kept schtoom about this power loss problem as I didnt want to put words in their mouth so to speak and it didnt show on their diagnostics. ie the only told me what I already suspected re: glow plugs etc.
    Its out of warranty and I'd tend to use a local indy or get the hands dirty myself but this one has us both stumped. Too many places to look for the novice!!

    Any ideas are very welcome.

  6. #6
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    they need to check the data list with the car doing the fault to show at the time to be 100% on it ............the glow plugs are a bit of a mision to change did some about two weeks ago still haveing sleepless nights as to when or if myn go lol .....

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Belfast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by benny View Post
    they need to check the data list with the car doing the fault to show at the time to be 100% on it
    sorry but i'm not too sure what you mean here???



    The glow plug problem beens to be pointing towards the relay but i've no idea where to start looking for this? I'm assuming there are at least 2 relay circuits as an indy diag. noted fault with "Glow Plug Relay Circuit B" ?

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Belfast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    blatant bump....

    maybe someone has had recent experience into the above problem? fingers and toes crossed as this is really doing my head in now

  9. #9
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Which problem? Glow plugs or power loss? I would have though A and B would be the 2 banks of the V6.

    Ref the power loss, the dealer needs to look for the fuel requested against the fuel supply I believe on the live data.
    Now I need a turbo to keep up!

  10. #10
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    youve still got this after a year ???

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Re-map question 150 CDTi
    By elle2801 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 18th January 2013, 21:47
  2. 1.8 vvt 1.9 cdti question
    By chris1984 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 31st May 2012, 08:18
  3. Another SRI cdti 150 question
    By alexstudly in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 29th October 2010, 21:26
  4. cdti 150 tuning box question
    By dave r in forum Diesel Engine related
    Replies: 2
    Last Post: 3rd August 2010, 20:27
  5. CDTI De-cat Question
    By GazVXLINE170 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 5th December 2009, 17:35

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •