User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Playing previous games again on an upgraded PC: WOW!!!!

  1. #1
    Regular Member RSV_Ecosse's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Falkirk, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Thumbs up Playing previous games again on an upgraded PC: WOW!!!!

    Just built a new PC to replace my old system.

    The old one was an Athlon XP3000, 1Gb DDR400 RAM on a Gigabyte Ga7N400L motherboard with a Geforce 6800 128Mb card all running under XP-SP2.

    To be fair to it, even though it was getting on a bit, it played the latest games pretty well albeit at only 1024x768 for best performance.

    New system is an Intel E6300 C2D CPU, overclocked to @3.2Ghz with 2Gb Geil Ultra Low Latency DDR2 6400 RAM sat on an ASUS P5K motherboard ( ***** to set up and install Vista on, but running sweet now ) and coupled up to that lot is an ATI X1900XTX 512Mb GPU. All running under Vista Ultimate.

    I decided I could do with a higher spec system not because I wanted to play games on it but because I'm using it more for part time work now on the web design front and it was chugging a bit when I had say - Dreamweaver CS3, Photoshop CS3 and Flash or Fireworks all open at the same time and switching between them.

    But last night I decided to take a wee break ( had been working on a new site all afternoon ) and thought "Hmmm....wonder what games are like on this thing now??".

    So I dug out Bio Shock and reinstalled that. Had never got around to finishing it the first time on the old system.

    Fired it up after installing and started playing.........


    WOW!!!!!!!!



    Amazing. The graphics are incredible. Gameplay is smooth as silk and loading times are awesome!!!.

    So I got a bit carried away and reinstalled Stalker.

    Same again....!!!!. Can't believe the difference compared to before and this is all running on a system that isn't exactly cutting edge by todays standards!!!.

    All in all, a good result. Mrs Ecosse was seriously peed off at me for splashing out on new bits for the PC, but I countered that by saying "But its for my work you know".

    Then she caught me playing Bio Shock last night....lol.

    So back to PC gaming for me for a bit, 360 was getting a bit boring.

    Going to try Crysis next.

  2. #2
    Regular Member Penfold101's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Combination of Preston and Oxfordshire...
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    one comment mate - as you're running Vista Ultimate, is it the 32 or 64 bit version? Cos I've got the 64 bit, and I stuck an extra 2 gig of RAM in mine, so it's now at 4 Gig, and when playing some of the latest games it can use almost all of it...

    Lesson for today - you can NEVER have too much memory...

  3. #3
    Regular Member RSV_Ecosse's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Falkirk, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes m8, the 64bit version of Ultimate.

    I've got another 2Gb of the same Geil ULL 6400 on order as its dirt cheap just now.

  4. #4
    Regular Member Penfold101's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Combination of Preston and Oxfordshire...
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Good man - you should try doing things and watch the memory usage in the task manager window - it's scary how much Windows will use jsut by itself if it's there...

  5. #5
    Regular Member cameraman's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Leicester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well, according to no less an authority than Bill Gates: "640KB ought to be enough for anybody". 1981 times change
    Last edited by cameraman; 23rd January 2008 at 16:32.

  6. #6
    Regular Member BlueRob's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Mexico
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Nice rig SRV I`m not jealous at all

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. VXR upgraded
    By bembo449 in forum Insignia car chat
    Replies: 9
    Last Post: 3rd December 2011, 19:45
  2. Upgraded display
    By lukesignum in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 18th January 2010, 19:25
  3. new upgraded clocks
    By Steven T Davies-Moss in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 22nd June 2009, 21:52
  4. upgraded
    By tonyv6elite in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 9th April 2009, 17:55
  5. My car's been upgraded ?
    By craigmerry in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 16th June 2008, 08:21

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •