User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Service Indicator Too early

  1. #1
    Regular Member john_k_sri's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Waterloo, Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI NAV XP

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 72K

    Default Service Indicator Too early

    My Service Indicator came on today. The car was serviced last October and the display reset to show 21,000 as it should be. Until it came on today the service miles remaining indicator was showing 18000. The car has done about 2000 miles since the last service. Needless to say I reset it and it now shows 21000 again.

    This reminds me of what happened with my previous '53' 1.8 Active, where the indicator came on randomly during the first year until the dealer 'switched it off' (his words).

    I've no problem at all resetting it as and when if it happens again before I take it in for service in October. I've checked the oil level and it's fine, and the oil looks fine (it's 5W-30). I remember reading that there was a known problem with some 2003 models which related to the instrument cluster which caused this problem.

    The car is out of warranty and if it is simply a glitch and requires me to reset the indicator should I just ignore it? Don't see the point in paying for anything to be done if there isn't a problem. I get the impression that the service indicator can have a mind of its own.

    Unless I use the car as a taxi there is no danger of me going anywhere near 10000 miles never mind 20000 before I get it serviced.

  2. #2
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats






  3. #3
    Regular Member john_k_sri's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Waterloo, Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI NAV XP

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 72K

    Default

    Duncan, you are a gem and a gentleman. Thanks.

  4. #4
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    You must've forgotten you'd replied in that thread.

  5. #5
    Regular Member john_k_sri's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Waterloo, Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI NAV XP

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 72K

    Default

    Quote Originally Posted by Duncan View Post
    You must've forgotten you'd replied in that thread.
    Yes. Sorry about that, must be an age thing.

    I did a search on 'service indicator' and never found that thread. This is the first time it's happened with my current car in over two years. Think I'll have a chat with the small friendly dealer I go to now. Thanks again D.

  6. #6
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by john_k_sri View Post
    Yes. Sorry about that, must be an age thing.
    lol, not a problem.
    Quote Originally Posted by john_k_sri View Post
    I did a search on 'service indicator' and never found that thread.
    Ah, that'll be 'cos I used the term 'service light' - so you can blame me for not using 'indicator'
    Quote Originally Posted by john_k_sri View Post
    Yes. Sorry about that, must be an age thing.
    Think I'll have a chat with the small friendly dealer I go to now. Thanks again D.
    No probs.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Service indicator on already!!!
    By philc1210 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 28th March 2012, 12:55
  2. service indicator
    By gizmo10119 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 2nd October 2010, 06:55
  3. Service light come on waaay too early - WHY?
    By Duncan in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 15th October 2007, 22:13
  4. Service Indicator
    By BRUCE120 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 11th January 2007, 23:28
  5. Service Indicator
    By Spelly in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 1st January 2007, 23:04

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •