User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Upgraded bulbs. Management light on now!

  1. #1
    Regular Member rosssri's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    S.Lanarkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Upgraded bulbs. Management light on now!

    As title says i fitted new dipped beam bulbs and also fitted white led side light bulbs.As soon as i got everything back together i noticed a warning light on with engine management light.Anyway i removed leds and put standard side light bulbs back in. It put off the bulb warning light on the dash but the engine management light is still on!
    I'm sure i've read on here that if i disconnect the battery for half an hour it should clear thie light (i've searched but can't find the page). Will this solve the problem?

  2. #2
    Regular Member mark1319's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Tyneside
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeah it should clear the EM light mate, but LED's don't work on the C it sends the computers tits up.

  3. #3
    Regular Member DeanF's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Staffordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If the other new bulbs are of the same voltage/watts etc then the management light should go off once the Ecu has cycled it's check.
    I would drive it for a bit & see if it goes out.
    If you do disconnect the battery for 30 Mins Etc you will also lose your Stereo & Trip computer settings Etc..


    Dean

  4. #4
    Regular Member rosssri's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    S.Lanarkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I reconnected battery after 35 mins and EM light's still on. I took it a run and it drives fine but again the light is still on. I've disconnected the battery again and will leave it over nite to see if this clears it .
    The bulbs i fitted were 12v 55w (super brilliance from Halfords) and the ones i took out were the same so i don't see how that would cause a problem.
    Last edited by rosssri; 2nd January 2008 at 16:42.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Redhill
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sounds like you will need to get it tech2'd m8.... same your not closer i have access to 2 units... as my local vx dealer charge about £60... robbing gits

  6. #6
    Regular Member beefycol's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    telford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i bought some led side lights, they sent my computer crazy, putting the indicator lights on aswell, the leds looked well good, shame, gave them to my girl, works fine in hers. jealous

  7. #7
    Regular Member badge25's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    west midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Check you haven't disturbed anything when putting the bulbs in. Theres a little pipe at the bottom of the airbox which could have come out but i don't know if this would put the light on also check the wire to the MAF is secure etc.

  8. #8
    Regular Member rosssri's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    S.Lanarkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Went back out and re-connected battery after it had been off for a couple of hours. The light stayed off but the display for the stereo and clock wasn't working! I checked the fuses and then the display came back on. So that's it every things working ok .

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of power, Engine Management Light, Spanner Light
    By Shadrack in forum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th April 2013, 11:22
  2. Upgraded headlight bulbs?!
    By Chip in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 20th February 2013, 16:05
  3. Replies: 17
    Last Post: 16th August 2012, 10:07
  4. No throttle, traction control light, engine management light
    By si260188 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 9th May 2010, 21:45
  5. upgraded side light bulbs
    By beefycol in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 49
    Last Post: 30th March 2008, 20:29

Visitors found this page by searching for:

if I put upgraded light bulbs in my Vauxhall Vectra would it cause my engine management light to come on

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •