User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: 56mph

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Black Country
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 56mph

    Bit of a strange one this

    the Signum is great, but the last 2 nights ive gone home from work a different way and manage to get up to 56mph

    at 56mph the car feels rough as hell, at first i thought i was on a bumpy road, but then i tried the motorway tonight and sat at 56mph again, the car feels as though its not sure whether it should be going faster or slower, the revs are at 1500 so its not too low and at every other speed its fine, i also noticed a horrible burnt rubber kind of smell when i switched the engine off

    any ideas guys??

  2. #2
    Regular Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia tourer

    Trim : elite

    Engine : 2.0 cdti 160

    Year : 2011

    Default



    are you able to go over 56mph at all if you put ya foot down or is that
    the max speed it will only go.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Tried changing up to 2nd??


  4. #4
    Regular Member Chocki's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    errmmm, hate to state the obvious, but have you checked your tyre pressures.

  5. #5
    Regular Member BigLad's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    30,000ft by day, bed at night
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Clutch slipping?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Brakes seized?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Black Country
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Automatic
    New brake discs and pads
    Tyre pressures fine
    Top speed no problem

    just feels very rough at 56mph

    could it be suspension related??

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Coventry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Are you in top gear at this speed (6th)?
    Sorry, you have an auto so my question is not realy relevent

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Does it idle ok?

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Black Country
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Tigger View Post
    Does it idle ok?
    yeah it idles fine, starts great every morning

    1 thing that does spring to mind though

    when i move off i get a slight bump noise when i turn the steering wheel, coming from the front end, but i only ever get the noise first turn of the wheel, and always after its been parked

    im gonna get it booked in this Saturday and see what they can find

    its probably something stupid

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •